BOX: Nespravedlnost vůči Pálovi?

Pála Chisora

Poslední listopadový den náš boxer Ondřej Pála čelil v patrně nejdůležitějším zápase své kariéry britskému boxerovi původem ze Zimbabwe jménem Dereck Chisora.

Chisora má za sebou poměrně dost profi vítězství a 4 porážky, prohrál ovšem jen s takovou špičkou jako např. David Haye, Vitaliy Klitschko a Tyson Fury.

Pála k tomuto duelu velmi vzhlížel, jelikož to byla jeho životní šance. A popravdě tento sen s ním mnozí z nás sdíleli. Nutno dodat, že Pála pro Chisoru nebyl hlavní volbou, ale až náhradníkem (což Chisora neúnavně zdůrazňuje celou dobu), to ale ve sportu leckdy nic neznamená.

Realita ovšem byla taková, že po dvou vyrovnaných kolech dostával Pála ve třetím slušný nářez, až se, jako v Mrazíkovi chaloupka, v jednu chvíli otočil čelem do rohu a zády k mlátícímu soupeři. To je pro rozhodčího zjevný signál, že boxer toho má dost. A tak přestože Ondra nešel k zemi ani nebyl zraněn, rozhodčí zápas ukončil pro technické KO. Což nás všechny hodně mrzí. Nicméně je to v rámci pravidel (pravidla profi boxu vážně nejsou stejná jako scénář filmu Rocky), otočit se zády k soupeři, který do vás zrovna řeže je zjevnou známkou toho, že boxer je mimo. Pročítal jsem si hodně zahraničních webů a nikde jsem nenarazil, že by někdo sdílel konspirační teorie nebo mluvil o nespravedlnosti jako na tuzemském internetu. Je škoda, že to Ondrovi nevyšlo? Určitě ano. Je to velká nespravedlnost? Není, může si za to jenom sám.
IK
 

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *