Byl to boj na nože, ale šampión obhájil

jose-scarface-aldo

V sobotu 3. srpna se konal tolik očekávaný turnaj UFC 163 v HSBC Aréně v Rio De Janeiro v Brazílii. Hlavním bodem měl být boj současného šampióna UFC v lehké váze Jose Aldo s Anthonym Pettisem. Ten se však zranil a tak ho nahradil Chan Sung Jung.

Nebyla to však jediná změna, kterou startovní listina doznala, některé zápasy byly zcela zrušeny (Joph Koschek vs. Demian Maia, Robert Drysdale vs. Ednaldo Oliveira) a jiní byly nahrazeni. Nicméně turnaj splnil očekávání a řada bojů diváky doslova nadchla.
V hlavním boji Brazilec Jose Aldo (zatím 22-1) musel bojovat do 4. kole, než jen „náhradníka“ Korejce Chan Sung Junga (13-3) údery do ramene srazil TKO v čase 2:00. Byla to Jungova první porážka v UFC, když tři zápasy před tím jasně vyhrál, na mistra to však, jak je vidět, nestačilo.

130804010854-chan-aldo-single-image-cut
Ve střední váze Phil Davis (11-1) měl těžkého soupeře, bývalého UFC šampióna v těžké váze (2009-10), brazilsko-japonského Lyoto Machidu (19-3, v UFC 11-3), ale dopadlo to pro něho dobře, bylo to tzv. na body, tedy jednomyslným rozhodutím rozhodčích, ale velmi těsně. Ve střední váze Cezar Ferreira (5-1) dostal náhradníka Thiaga Santose (8-1), debutanta v UFC, položil ho gilotinou tlumivkou v prvním kole za 47 vteřin.

V dalším boji ve střední váze se utkali Brazilec Thales Leites (20-4) s Angličanem Tomem Watsonem, pro domácího borce to dopadlo opět dobře, jednomyslně zvítězil na body. Poslední zápas v hlavním pořadu byl brazilský boj v muší váze mezi Johnem Linekerem (21-8) s debutantem v UFC, ale značně otřelým bojovníkem Jose Mariou Tomem (33-3). Linerek si s ním poradil ve 2. kole v čase 1:20 položením děrovačkou.
Předzápasů bylo celkem sedm, zaujal především knokaut večera, který Anthony Perosh dal za pouhých 14 vteřin Vinnymu Magalhaesovi (10-6), ani Amanda Nunes (7-3) nemusel do 2. kola, Sheilu Gaffa dostal TKO po úderech lokty za 2:08. Bojem večera byl vyhlášen souboj Iana McCalla s Iliardem Santosem, který McCall vyhrál na body a položením večera Sargio Moraese, ktrerý dal v těžké váze Meilovi Magnymu v 1. kole za 3:13.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *