Čistka v Brazilské organizaci Shooto.

024

Čím dál tím více organizací klade velký důraz na dopingové kontroly. Trendem moderní doby je cíl udělat z MMA sport bez zakázaných látek a steroidů. Stejný postup tento týden praktikovala i největší Brazilská organizace Shooto. Výsledky testů u vybraných zápasníků, však překvapili nejen organizátory a majitele organizace, ale především fanoušky. Byli totiž nuceni suspenzovat hned dva aktéry dvou hlavních zápasů večera turnaje Shooto Brazil 56.

Dvou-letý distanc dostal šampion polo-těžké váhy Amilcar Alves kterému byl také odebrán pás šampiona organizace. V krvi Alvese se našel 19-Norandrosterone a zbytky anabolického steroidu Nandrolonu. Jeho vyhraný zápas z již jmenovaného turnaje byl na serveru sherdog.com změněn na prohru.

Pětatřicetiletý zápasník reprezentující prestižní Brazilský club Nova Uniao vyhrál na Shooto Brazil 56 titul v polotěžké váze proti Rafaelu Viana. Pozitivní nález však donutil organizaci k navrácení titulu Vianovi.

Dalším hříšníkem je Fabio Lima Ferreira který byl pozitivně testován na Stanozolol a stimulant methylhexaneamine. Ferreira si tedy stejně jako Alves dva roky posedí na lavičce.

Byli suspendování také další dva zápasníci Shooto, jména těchto zápasníků však World Anti-Doping Agency (WADA) zatím nezmínila, čeká se totiž na výsledky dalších testů.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *