Ivane, jsi šampión

MMA 17-10b Ivan Buchinger

Na turnaji M-1 Challenge 52: Battle of Narts, který se konal v pátek 17. října 2014 v Sumerském Amfiteátru v Nazranu v ruském Ingušsku, byl vyhlášen jako hlavní událost souboj těžkých vah Murada Izmailova (3-0), který, ač Rus, s žádným Rusem zatím nebojoval, jen s Bělorusy a Ukrajinci, ale, jak vidět, daří se mu, a Ukrajince Vladimíra Mishchenka  (7-6), pro kterého to byl pátý zápas s nějakým Rusem a zatím 4x prohrál.

Hlavní roli asi sehrálo domácí prostředí, ale v tomto zápase nešlo o víc než jen o prestiž. Jinak v zápase vyhrál Rus  KO/TKO po úderu za 69 vteřin 1. kola.
Další zápas byl totiž titulový, a bojoval v něm v pérové váze Slovák Ivan Buchinger (27-4), kterého dobře známe i z vystupování v našich arénách, kdy tu byl za svou kariéru celkem 6x, a to ani na Slovensku nebyl tolikrát. V poslední době to je ale pro Ivana již jeho třetí zápas v Rusku. Soupeřem mu byl Ázerbájdžánec  Tural Ragimov (9-1), který také zakotvil v Rusku a tohle byl jeho čtvrtý zapas v řadě na M-1 Challengeru. Bratry z pod Taťjer může těšit, že ho zde pasovali za favorita a Ivan se jim odvděčil a vyhrál. Bylo to až ve 4. kole KO/TKO po úderu. Takže Ivan Buchinger je mistrem Ruska v organizaci M1. Global. Gratulujeme.

m-1_challenge_52
Z dalších zápasů vyjímáme boj ve veltru Rusa Murada Abdulaeva (11-3), který na svém jediném zápase v zahraničí u nás v roce 2011 porazil Petra Nováka, a Španěla Daniel Tabera (18-5-3), který v roce 2002 začínal v Rusku, pak nějaký rok vynechal, a pak bojoval v Japonsku, v Polsku a jinde, ale jen dvakrát doma ve Španělsku. Tady mu ale jeho „horká“ španělská krev nepomohla a byl zdolán KO/TKO úderem ve 2. kole. Bělorus Artiom Damkovsky (17-9), který také po dvou prvních zápasech doma a po svém pátém zápase se již v Bělorusku v aréně neukázal, zde porazil ve smluvní váze do 73 kg Rusa Saida Khalilova (12-11). Ten se raději drží doma, protože v zahraničí všechny zápasy prohrál, ale ani doma se mu vždy nedaří, tentokrát to bylo ale na body. Objevil se tu i jeden Polák, Bartosz Chyrek (4-0), který ale prohrál s Rusem Magomedem Mutaevem  (4-2) KO/TKO po úderu ve 2. kole.
Na závěr ještě vtipnou událost, která ale asi dost bolela, když v lehké váze zápas dvou Rusů Rustama Khasanova (5-2) a Zuraba Betergaraeva  (1-0-1) byl ukončen již v 1. kole bez výsledku  po náhodném střetu hlav.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *