Judisté zahájili letošní Interligu v Praze

Tým USK Praha

Na pražské sportovní hale Folimanka se zahájil již druhý ročník mezinárodní dlouhodobé soutěže družstev mužů pod názvem Interliga. Soutěž je tříkolová a účastní se dva nejlepší týmy z Čech, Polska a Slovenska. Judisté se nyní utkali v neděli 14. dubna na dvou tatami o rozměrech 8x8m ve váhových kategoriích -66kg, -73kg, -81kg, -90kg, +90kg s tolerencí 1kg . Stejně jako minulý rok, se tým USK Praha ujal vedení po prvním kole se ziskem 5 bodů. Druhé kolo proběhne v Polsku 8. června a velké finále se uskuteční až 23. listopadu v Banské Bystrici na Slovensku.

Průběh 1.kola Interligy v Praze:

Oproti minulému roku, kdy se první dvě kola týmy vždy rozlosovali do dvou skupin po třech a pak dle pořadí v tabulce šli vyřazovacím způsobem čtvrtfinále, semifinále a finále, se letošní základní dvě kola jdou způsobem každý s každým, takže nás čekalo pět zápasů. Až na nejnižší váhovou kategorii do 66 kg, kde byl Matěj Sedmidubský sám a musel jít všechny zápasy, jsme všude měli minimálně dva borce“ komentuje start do soutěže Michal Horák.

Tým USK nejprve zvítězil nad AZS AWF Wroclaw (POL)  4:1, kdy jen Matěj Sedmidubský zaváhal proti zkušenějšímu borci z Polska a nechal se otočit ze svého chvatu.

Druhé zápasy proti Olomouci vyhrála USK opět s přehledem se scóre 5:0, kdy se ve váze do 81 kg blýskl Jindra Turek povedeným ipponem proti Dobiášovi a ve váze + 90 kg předvedl Lukáš Krpálek pěknou uranagu proti Bartelovi. Do 90 kg nastoupil po dlouhé době Michal Krpálek, který dříve startoval ve „stovce“, a dokázal vyhrát s Klammertem na „tresty“.

Další zápasy nastoupili proti týmu Dukla B. Bystrica (SVK), kteří je minulý rok ve finálovém kole porazili v semifinále 3:2 a vyřadil z boje o celkové vítězství. V neděli se však USK podařilo vyhrát nad nimi 4:1.

Tým USK Praha - vítězové I.kola Interliga 2013 (14.dubna PRAHA)

Nejnapínavější průběh slibovalo čtvrté utkání proti týmu MŠK Vranov nad Topľou (SVK), který své předchozí zápasy s přehledem vyhrál. Už Náš první zápas Matěje Sedmidubského a slovenského reprezentanta Poliaka musel být rozhodnut až v nastaveném čase, kdy Matěj udělal malou defenzivní chybu, za níž byl trestán a prohrál. Poté se povedlo ve vyrovnaných utkáních bratrům Ječmínkům, Kubovi do 73 kg a Honzovi do 81 kg, strhnout ke konci vítězství na svoji stranu. Dále pak Michal Krpálek za stavu 2:1 na zápasy ve váze do 90 kg zachoval proti Žilkovi chladnou hlavu, kdy vítězství na svoji stranu získal perfektním bojem na zemi a následným škrcením, které soupeř musel „odplácat“. Vedli jsme tedy již 3:1 a Michal Horák ve váze nad 90 kg již jen upravil skóre na konečných 4:1 pro USK Praha“ komentuje Michal Horák nejtěžší okamžiky soutěže.

Poslední vítěznou tečkou USK byl tým KS Gwardii Wroclaw (POL) a pražáci potvrdili svou formu a vyhráli 5:0. Celkově si tak oddíl USK Praha připsal i vítězství v prvním kole FPD Interligy 2013.

Výsledky Interligy po I.kole

    • 1.místo   USK Praha CZE    (5 bodů)
    • 2.místo   MŠK Vranov nad Ťoplou SVK    (4 body)
    • 3.místo   Judo Club Olomouc CZE     (3 body)
    • 4.místo   Dukla Banská Bystrica SVK     (2 body)
    • 5.místo   KS Gwardia Wroclaw POL     (1bod)
    • 6.místo   AZS AWF Wroclaw POL    (0 bodů)
Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *