Judo: Deváté místo Jaromíra Ježka z univerziády

Jezek a Jurecka

Z letošní univerziády, která se koná v Kazani, mají dosud čeští judisté zlatou a bronzovou medaili. Další zápis k úspěchům si připisuje i Jaromír Ježek ze Sokolu Praha Vršovice, který po dvou výhrách obsadil bodované 9.místo.

Jaromír Ježek nastoupil na tatami v pondělí 8. července 2013 ve váhové kategorii do 81kg. První kolo mu los nadělil judistu MOHAMED NOOR z Malajsie. Zápas trval zhruba půl minuty a po vyhlášení iponu Ježek postoupil do dalšího kola.

Ve druhém kole čekal litevec NAUMOVS Artemijs a v zápase strávili na tatami dvě minuty. Litevec byl v zápase dvakrát trestán a poté Ježek ukončil zápas dalším iponem.

Třetí kolo se českému reprezentantovi nedařilo. Třikrát byl Ježek trestán a dvakrát byl trestán jeho soupeř MEHDIYEV Mammadali z Azerbajdžánu. Ježek v tomto zápase podlehl na wazari a yuko.

V opravách mu byl přidělen judista z Jižní Korei jménem LEE Seungsu. V tomto zápase rozhodly tresty a po uplynutí časového limutu se musel Ježek bohužel s turnajem rozloučit. 

Po dvou výhrách v turnaji si Ježek připsal 9. místo na univerziádě, což je velmi pěkný výsledek. Ježka uvidíme zřejmě na univerziádě ještě ve čtvrtek, kdy se utká za český tým soutěže družstev.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *