Judo: Hlaváček vybojoval bronz na EC Bratislavy

Hlavacek Lukas

V neděli 8. září 2013 se na Slovensku ve městě Bratislava uskutečnil Evropský pohár za přítomnosti šestnácti zahraničních států. Z oddílu USK Praha se za české barvy utkal i Lukáš Hlaváček, kterému se o tomto víkendu dařilo a získal bronzovou medaili ve váhové kategorii +100kg.

V úvodním kole na českého judistu čekal Demeter Bendeguz z Maďarska. „V prvním zápase jsem nejdříve získal vedení na jeden trest shido a půl minuty před koncem zápasu se mi povedl chvat soto-maki-komi, neboli zátočka, a já vyhrál na hozený ipon“ vysvětluje Lukáš Hlaváček svůj průběh turnajem.

V semifinále nad polským Grabowskim trochu český judista zaváhal a odcházel ze zápasu už v první minutě. „Udělal jsem chybu, přestal jsem vnímat a soupeř mě „zalamováken“ otočil dozadu a já prohrál„.

Prohrou v semifinále se Hlaváček odsunul z bojů o zlatou medaili a nastoupil k zápasu o bronz, který úspěšně vyhrál. „Se Španělem Perezem jsem v úvodu utkání začal prohrávat na dva tresty. Poté jsem ho hodil na hodnocení yuko a asi půl minuty před koncem zápasu jsem nasadil držení na zemi. Udžel jsem ho 25 vteřin a tím vybojoval bronzovou medaili“.

Byli to pro mne náročné závody, jelikož jsem se musel vyrovnávat s váhovým deficitem. Například maďarský závodník, kterého jsem porazil v prvním kole vážil 145 kg, čili o 35 kg více než-li já. Jsem moc rád, že jsem to zvládnul a mám bronzovou medaili“ hodnotil celkově celý turnaj Lukáš Hlaváček.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *