Judo: Jak slíbil, tak udělal. Horák veze další medaili z Grand Prix!

Michal Horak

Těsně před odjezdem na Grand Prix do Chorvatska byl Horák odhodlaný, že z něj přiveze dobrý výsledek. Chtěl si tak spravit chuť z mistrovství světa, na kterém před dvěma týdny v Riu podlehl soupeřům už ve svém úvodním zápase. „V Riu jsem udělal chybu, ale příště to bude lepší“ slíbil Horák po příletu z mistrovství světa. A jak slíbil, tak se i tento víkend stalo.

V neděli 15. září 2013 Michal Horák dostal šanci se zase ukázat na světovém tatami, tentokrát v Chorvatsku ve městě Rijeka při Grand Prix, kde vybojoval velmi dobrý výsledek a to stříbrnou medaili. Toto umístění si zařadil mezi své nejlepší výsledky a letošní rok již získal druhou medaili na turnaji Grand Prix.

Po příletu z Ria jsem moc netrénoval a snažil se vyléčit nachlazení. Těsně před odjezdem do Chorvatska jsem si myslel, že by to mohlo vyjít, jelikož jsem měl natrénováno už do Ria, proto lehký výpadek v tréninku by nemusel být znát“ hodnotil své šance Horák ještě před odjezdem do Rijeky.

Horák, který startoval ve váze do 100kg byl v turnaji nasazený, čili měl v prvním kole volný los. Ve druhém kole porazil před časovým limitem Miladina z Bosny a Hercegoviny a ve třetím kole poté Švýcara Orlika také daleko před časovým limitem. Ve finále se utkal s Němcem Freyem. kterému ale po bitvě podlehl a obsadil druhé místo.

Ve druhém kole jsem šel proti dosti fyzicky silnému závodníkovi, který nejprve dostal trest a v boji na zemi se mi jej podařilo chytnou do držení a vyhrát zápas“ řekl Horák o svém úvodním zápasu.

V semifinále se Horákovi zadařila technika seoi-nage, která si v jeho provedení vysloužila hodnocení wazari. Poté se již snažil hlídat své vedení a nepouštět soupeře do útoku. Ke konci utkání Horák správně zareagoval a okontroval soupeře na další seoi-nagu, za kterou rozhodčí vyhlásili další wazari a Horák tak postoupil do finále.

Při finále Horák pocítil úbytek sil díky tréninkové absenci. „Až ve finále mě to dostihlo a bylo to znát. Od druhé minuty jsem dostal trest a spadl na yuko. Otevřel jsem zápas a snažil se na něj vyzrát, ale on si ohlídal své vedení dobře. Sice byl ještě dvakrát trestán za pasivitu, ale ani to průběh zápasu neotočilo v můj prospěch.

Obsadil jsem druhé místo a letos již vlastním druhou medaili z Grand Prix. Jsem velmi spokojený“ hodnotil celý turnaj Horák.

Horák předvedl velice dobrý výkon. Dokonale využil příznivého losu a překonal i nachlazení“, zhodnotil Horákův výkon reprezentační trenér Petr Lacina. „Bohužel mu ke konci finálového utkání vinou lehké virózy již docházely síly. I tak se tímto výsledkem výrazně posune na světovém žebříčku a to až na celkové 20. místo ve své kategorii.“

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *