Judo: Lukáš Krpálek začne s přípravou na novou sezónu v Asii

lukas

Na uplynutý rok bude judista Lukáš Krpálek vzpomínat nejraději, má totiž za sebou svou nejúspěšnější sezónu ve své sportovní kariéře. Kam přijel, vždy získal medaili. Vyhrál světovou univerziádu ve dvou vahách a pyšní se i bronzem z mistrovství světa. „„Já pořád věřím, že ten letošní rok jednou ještě překonám. Ale musel by to být právě úspěch na olympiádě nebo vítězství na mistrovství světa. Nebo tam být aspoň ve finále. To předbíhám, za takovým snem stojí hodně dřiny. Hlavní je, abych zůstal zdravý. Pak to už všechno nějak dopadne,“ uvedl Krpálek své sny do příští sezóny.

V říjnu 2013 si Lukáš zaslouženě dopřál celý měsíc volnějšího programu. S rodinou absolvoval dovolenou u moře a snažil se doléčit zranění zad a lokte, které ho limitovalo poslední měsíc. „Teď už bolest zad i loktu ustoupila, i když loket ještě trochu cítím“.

V listopadu začne s domácí přípravou na pražské sportovní hale Folimanka s oddílem USK Praha, se kterým se dne 23. listopadu zúčastní finále Extraligy v Banské Bystrici. Hned další den, tedy 24. listopadu, Lukáš odlétá do Asie. Zúčastní se 14 denního soustředění v Japonsku, kde na jeho závěru bude startovat na turnaji Grand Slam. „Grand Slam v Japonsku patří mezi ty těžší turnaje na světě, ale doufám, že tam minimálně medaili udělám“ řekl odhodlaně Krpálek.

V Asii se poté jen přemístí do Soulu, kde absolvuje další soustředění s turnajem. Do příštího roku chce Lukáš skočit 100%  připravený, protože začíná kvalifikace na olympiádu do Ria. „Těžší část přípravy na sezónu proběhne samozřejmě až v lednu, ale začít se musí už nyní. Příští rok se chci umístit ve světovém žebříčku co nejvýše, abych byl do Ria nasazený a mohl útočit na medaili“.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *