Judo: Letní univerziáda Kazaň, Rusko

kazan

Každý rok se pořádá sportovní akce pro vysokoškolské studenty, kteří se aktivně mimo studia věnují i nějakému sportu. Jedná se o velmi prestižní akci, ve které se účastní vysokoškoláci z celého světa a poměří si své síly proti sobě. Letošní univerziáda se bude konat v termínu od 6. do 16. července 2013 a jedná se již o 23.ročník této prestižní soutěže. Hostit jí bude město Kazaň v Rusku. Do programu univerziády je zařazeno celkem 27 různých sportů a zúčastní se jí dohromady 13 500 sportovců včetně doprovodů z celého světa.

Celá akce má nádech tradice a plánuje jako každý rok slavnostní zahájení a na závěr i slavnostní ukončení celých her. Zúčastnění sportovci, kteří budou startovat na univerziádě získají mnoho výhod v podobě nafasovaného oblečení a sportovního vybavení. Všichni budou ubytováni ve sportovní vesničce, podobné jako na olympijských hrách. Pro sportovce je velká pocta se této soutěže zúčastnit. Podmínkou je však studijní index a velké sportovní předpoklady.

Samozřejmě i sport judo má na tomto turnaji své místo a za české judo vyrazí celkem pět vybraných judistů z celé republiky. Nominace bude ještě upřesněna, ale český svaz juda prozatím zveřejnil širší seznam nominovaných judistů:

Širší nominace na letní univerziádu v Kazani:

  •  Jakub Ječmínek
  • Václav Sedmidubský
  • Pavel Petřikov
  • Jan Ječmínek
  • Alexandr Jurečka
  • Tomáš Knápek
  • Marek Lojkásek
  • Lukáš Krpálek

Judisté, kteří budou startovat na univerziádě se zúčastní těsně před soutěží náročného soustředění v Korei, kde se stanou na několik dní členy oddílu při tamní univerzitě. Korejské tréninky jsou velmi náročné a jejich životní styl je plně věnován pouze sportu, proto pro evropské sportovce je to velmi cenná zkušenost a zvládnutí jejich tempa je pro některé doslova balancování na kraji svých sil. Sport je dřina a dřina, proto i přes tyto nemilé vyhlídky se Naši judisté na pobyt v Koreii velmi těší.

Veškeré informace o letní univerziádě naleznete na jejich oficiálních webových stránkách http://kazan2013.ru/en.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *