Judo: Letní Univerziáda versus ČR judisté

letni univerziada

V termínu od 6. do 17. července se v ruské Kazani konají hry 27. letní Univerziády. České judo bude na těchto hrách zastoupeno našimi nejlepšími judisty v čele s Mistrem Evropy Lukášem Krpálkem (-100 kg, studentem Vysoké školy tělesné výchovy a sportu PALESTRA  v Praze).

Českou republiku budou dále reprezentovat:

  • Tereza Patočková (-63 kg, studentka ČVUT Praha)
  • Pavel Petřikov (-60 kg, student Univerzity Palackého v Olomouci)
  • Václav Sedmidubský (73 kg, student Vysoké školy zemědělské v Praze)
  • Jaromír Ježek (-81 kg, student Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze)
  • Alexandr Jurečka (-90 kg, student Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze)

Program:

Jako první zasáhne do bojů v neděli 7. července Lukáš Krpálek, v pondělí 8. července budou o medaile zápolit Tereza Patočková,  Jaromír Ježek a  Alexandr Jurečka. V úterý 9. července se představí Václav Sedmidubský a ve středu 10. července  Pavel Petřikov. Ve středu 10. července je na pořadu i soutěž bez rozdílu vah a podle reprezentačního trenéra Petra Laciny se této soutěže chce zúčastnit i Lukáš Krpálek, ovšem pouze za předpokladu, že bude 100% fit.

Vyvrcholením judistických soutěží pak bude ve čtvrtek 11. července soutěž družstev, kde se náš tým představí v nejsilnější možné sestavě: Petřikov, Sedmidubský, Ježek, Jurečka a Krpálek.

Slovo trenéra:

Vzhledem k účasti Václava Sedmidubského bude složení týmu ještě silnější, nežli na Mistrovství Evropy v Budapešti kde Sedmidubský nestartoval“, hodnotí šance reprezentační trenér Petr Lacina. „Všichni účastníci mají za sebou kvalitní soustředění v Koreji, Krpálek s Jurečkou ještě odjeli tento týden ladit formu na kemp v Kyjevě. Věřím, že z Univerziády nějaké medaile přivezeme i když konkurence bude obrovská. Ježek již na stupních vítězů Univerziády v roce 2009 byl, Krpálek má samozřejmě ty nejvyšší ambice. Jsem přesvědčený, že i další naši reprezentanti budou patřit k favoritům,“ uzavírá P. Lacina

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *