Judo: Michal Horák si libuje v těžší kategorii

michal horak

Start českých judistů při Bundeslize je velkým přínosem a zpestřením celé soutěže. Rakouská dlouhodobá soutěž družstev mužů alias Bundesliga je v plné jízdě a z letošního ročníku proběhla již 3.kola z celkem 9-ti plánovaných. Naši judisté si v ní vedou opravdu skvěle a odnáší si cenné zkušenosti z utkání na mezinárodní úrovni.

Pražský judista Michal Horák startoval za barvy týmu Multikraft Wels v sobotu 20. dubna ve Welsu. Vyslán byl do obou bojů ve váhové kategorii do 100kg. Horák dříve figuroval ve váze do 90kg, ale od letošního roku přešel do vyšší váhy a velmi mu to prospělo. V kategorii do 100kg nyní sbírá vítězství za vítězstvím. Poslední dubnový víkend se zúčastní Mistrovství Evropy.

Při třetím kole první Bundesligy se utkal Horák v týmu Welsu proti UJZ Mühlviertel 1. Na tatami nastoupil k prvnímu zápasu proti svému českému kamarádovi Alexandru Jurečkovi. „Nejdříve Saša dostal v našem zápase trest shido a následně jsem nasadil držení, ze kterého se mi bohužel dostal po dvou vteřinách. Potom dostal Jurečka další trest a já si neohlídal jeho chvat a on se tím dostal do vedení na wazari. Koncem zápasu se mi konečně zadařilo a já scóroval také na wazari při hodu soto-maki-komi neboli klasická zátočka. Při posledních vteřinách před gongem Saša nasadil držení, ale já se z něho vyprostil po 5-ti sekundách a vyhrál tím zápas“ komentuje Horák své první utkání.

Druhý zápas Horák opět zvítězil a pomohl tak v rozhodujícím zápasu k vítězství celého „svého“ rakouského týmu. „Michal Horák svým iponem rozhodl duel a získal vítězství pro Náš celý tým“ radoval se trenér Welsu. „Poprvé jsme tak porazili tým UJZ v Bundeslize a ten pocit je perfektní“ pokračoval trenér. Tento parádní ipon se povedl Horákovi zkřížením dvou chvatů najednou. Zkombinoval velký chvat rukou a boků zvaný seoi-nage s nožním chvatem tai-otoshi. Při rakouské soutěži je sice nováčkem, ale již má v celkové statice Bundesligy na svém kontě celkem 4výhry, jednu prohru a jednu remízu a řadí se mezi úspěšné judisty.

Ve druhé Bundeslize se na tatami tento víkend představil i Michal Krpálek, který již několik let věrně obléká kimono v barvách UJZ Mühlviertel 2. Při čtvrtém kole této dlouhodobé soutěže družstev si připsal další výhru a dokonce jednu prohru, což je u Michala velmi nečekané. Jedná se o první inkasovanou prohru při této soutěži za letošní i minulou sezónu. Přerušil tím svou bezchybnou bilanci samých výher a dohromady tedy  letos na svém kontě má 5 výher a 1 prohru.

Další doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *