Judo: Horák si vylepšil scóre na Bundeslize

Horak

Po posledním né příliš úspěšném startu na rakouské dlouhodobé soutěži družstev zvané bundesliga, si Horák nyní opět vylepšil scóre. V pátek 5. července 2013 proběhlo již šesté kolo a Horák se ho opětovně zúčastnil za tým Multikraft Wels.

Rakouský oddíl Multikraft Wels spolupracuje s Horákem již celou letošní sezónu a jsou s ním spokojeni. Těžké váhy jsou v Rakousku „nedostatkovým zbožím“ a tak si účast Horáka v kategorii do 100kg velmi cení. Tentokrát však českého judistu povolali do váhy nad 100kg, ale ani tam Horák nezaváhal a dokázal své kvality.

Pro první zápas stačilo Horákovi jen pár desítek vteřin. „Chtěl jsem soupeře hodit už z prvního úchopu, ale to se mi nepodařilo. Povedlo se mi to až na druhý pokus, kdy jsem se pevně chytl a hodil soupeře na ipon. Je to radost se prát s judistou, který má správně zvolenou velikost kimona“ naráží Horák na minulé kolo, kdy jeho soupeř nastoupil k zápasu s malým, upnutým kimonem.

Druhý zápas hned po začátku utkání jsme se ocitli na zemi a já následně přešel do držení. Soupeře jsem udržel a získal druhou výhru pro náš tým„. Bohužel ani tyto dvě výhry od Horáka nepomohli k celkovému vítězství tohoto šestého kola.

Michal Horák, který trénuje v oddílu USK Praha, nyní plánuje odlet na soustředění do Mongolska. V Mongolsku bude až do 19. července 2013.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *