Judo: Páté kolo Bundesligy vs Horák a M.Krpálek

Bundesliga pate kolo

Michal Horák a Michal Krpálek opět vyjeli za české hranice s jediným cílem a to hostovat za rakouské týmy při dlouhodobé soutěži družstev zvané Bundesliga. Každý soutěží na jiný tým – Horák hostuje v první Bundeslize za Wels a Krpálek ve druhé Bundeslize za UJZ Mühlviertel 2.

Michal Krpálek vstoupil na tatami po dvou měsíční pauze, kdy se léčil se zraněním nohy. Krpálek soutěží za rakouský tým již druhým rokem a na svém kontě krom jedné prohry má samé výhry. „Bylo to hodně znát, že jsem dlouho nebyl v kimonu, ale zvládnul jsem to“ hodnotil Krpálek svůj vstup na tatami.

Docela jsem se obával vážení, po cestě jsem trochu jedl a pil, což jsem si potom vyčítal, ale váha dopadla dobře a měl jsem kilo a půl pod, takže paráda“ vzpomíná Krpálek. „V hale to bylo na padnutí, hodně vydýchaný vzduch a tak čekání nebylo příjemný. V prvním zápase jsem překvapil sám sebe, když jsem se smekl po vlastním potu ortézou na noze a skončil na břichu po prvních 10 vteřinách zápasu.“ Poté již Krpálek nenechal nic náhodě a zahodil soupeře nejprve technikou uchi-mata na yuko a wazari získal později za chvat seoi-naga.

Druhý zápas nebyl až tolik dle fair play. „Soupeř do mě doslova několikrát kopnul a to dost bolelo a vytočilo mě“ líčí Krpálek. „Tohle chování mě donutilo se snažit co nejdříve zápas ukončit a tak jsem házel sodem na yuko a udržel soupeře 25 vteřin na lopatkách a vítězně odešel rychle ze zápasu“ vypráví radostně Michal.

O 50kilometrů dál ve Welsu se Michal Horák účastnil 5-tého kola za tým Wels. „Při zápase s Bulharem nastal jeden dost velký problém, se kterým jsem si nedokázal poradit. Soupeřovo kimono bylo o několik čísel menší, než si tělo judisty žádalo a prakticky nebylo možné se s ním prát. Upnuté kimono, za které se nešlo chytit, vůbec nevadilo rozhodčím a bohužel nikdo v tomto protest nepodal. V zápase jsem prakticky nepřišel na způsob, jak soupeře chytit a dostat se tak do nějaké techniky„.

Do druhého zápasu již Horák nebyl nasazen, ale i tak jeho tým vyhrál s těsným scóre 50:70. „Jsem moc rád, že Náš tým vyhrál páté kolo.“ Další kolo Bundesligy čeká Horáka ve Vídni.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *