Judo: Pavel Petřikov zůstal bez výhry na MS

Petrikov

Cítím se fajn, takovou pohodu jsem už dlouho nezažil“ komentoval přes světovým šampionátem v Rio De Janeiro Pavel Petřikov, který jako první z českých judistů vstoupil do soutěže. Letošní sezónu se mu velmi dařilo a vybojoval dvě třetí místa, nejprve na Grand Prix v Baku a poté na letní světové univerziádě v Kazani. „Není tajemstvím, že jsem se s pravidly dlouho pral a nemohl se s nimi sladit, ale teď už je vše dobré“ komentoval před odjezdem Petřikov svou formu. Jeho dosavadní největší úspěch je 7.místo na Mistrovství světa a bohužel ani letos se mu svůj rekord nepodařilo překonat.

Na šampiónátu v Rio De Janeiro nastoupil Petřikov ve váze do 60kg v pondělí 26. srpna 2013 do prvního zápasu proti Nizozemci Salminovi, s nímž doposud dvakrát již inkasoval prohru. Pavlův sen o dobrém umístění na soutěži však pohasnul již po prvním kole, kde neustál útok Nizozemce a prohrál s ním zápas na dvě wazari.

„Bylo to takové nemastné, neslané. Nic moc jsem proti němu nevymyslel. Rozhodl jeho nástup, který by se dal hodnotit jako false attack – předstíraný útok, ale jak jsem z útoku vstával, tak mě jen překulil na bok a byla z toho hodnocená akce. Pak to bylo těžké, jak je velký, má ruce asi o půl metru větší než já a nedokázal jsem už nic udělat“ vysvětluje Petřikov svůj zápas.

Mrzí mě to. Vím, že to i doma sledovalo dost lidí, od nichž mi teď chodí povzbudivé zprávy. I kvůli nim jsem chtěl dokázat něco více, kvůli sobě a samozřejmě i tátovi, který mě dlouho trénuje. Časem to přejde, pořád to je jenom sport“ snaží se brát s nadhledem český judista.

 „Jsem na pátém MS a poprvé jsem vyletěl v prvním kole. Vždycky z toho nějaké sedmé, deváté nebo třinácté místo bylo. Teď nic. Už dvakrát mě Salmin porazil a teď po třetí, budu mu to muset jednou vrátit“ doplnil s úsměvem.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *