Judo: Petr Lacina novým svazovým trenérem

lacina

Kdo se zajímá o judo, tak určitě už někdy zaslechl jméno Petr Lacina. Jedná se o reprezentačního trenéra České republiky a tak zvanou „pravou ruku“ naší světové jedničky Lukáše Krpálka. Dlouhodobě funguje při oddílu USK Praha a téměř každý den vede tréninky na sportovní hale Folimanka pod Nuselským mostem. Veškeré své trenérské velitelství v tréninku bere v přátelském poměru a dokonale si rozumí se všemi svými svěřenci.

Petr Lacina je velmi novinářsky oblíben, protože přibližuje a otevírá judistický svět očím veřejnosti. Vždy stručně se špetkou humoru dokáže popsat dění na tatami a na přesnost vysvětlí co, proč a jak se stalo. Na všechno má pozitivní odpověď, kterou doplní vkusným „výživným sloganem“ k dané situaci a tím plní nadpisy téměř všech článků o judu. Jeho styl proslovu a hlavně jeho slogany k judistům lákají diváky a judo se konečně dostává do popředí veřejnosti.

Na úterním jednání Výkonného výboru Českého svazu juda konané v úterý 30.dubna 2013 byl Lacina jmenován představenstvem do funkce Svazového trenéra. V této funkci bude mít na starosti nejen přípravu nejlepších českých judistů, ale i rozvoj a koordinaci reprezentačních družstev. K jeho nové funkci mu blahopřejeme.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *