Judo: V Turnově určí Mistry ČR ve stylu kata

MCR kata

Judo má dva styly závodění mezi sebou. První styl je zápasový, kdy judisté se utkají na tatami tváří tvář a soupeří proti sebě technikami a snaží se porazit toho druhého. Druhý styl závodění je stylem kata. Kata je sestava s přesně danou formou mimo jiné také proto, aby bylo možné nacvičovat i úderové techniky a obranu proti zbraním. Jedná se o boj s přesným a naučeným průběhem.

V Turnově v neděli 10. října 2013 od 10 hodin ve sportovní hale TSC v Alešově ulici se uskuteční mistrovství České republiky v judu v katě. Jedná se již o šestý ročník tohoto turnaje a proběhne na dvou tatami.

Soutěžit se bude s výběrem kat Nagemo, Katameno, Kimeno, Goshjin. Na MČR mohou startovat závodníci buď v kategorii A a nebo B. V kategorie A jsou závodníci, kteří jsou nositeli nejméně 1.kyu (hnědý pásek) a dosáhli věku 18 let. Ve druhé kategorie B  mohou startovat závodníci od starších žáků do dorostu, kteří dosáhli minimálně 3.kyu (zelený pásek). Zde se soutěží pouze v Nageno kata s omezením na první tři skupiny (tedy: te waza (technika rukou), goši waza (technika boků), aši waza(technika nohou)).

V každé katě je možno nastoupit jen jednou jako Tori (útočník) a jednou jako Uke (obránce). Není však možné, aby se dvojice při stejné katě vystřídala v pozici Uke a Tori. Rozpis turnaje ZDE.

Fanoušci a přátelé juda na soutěži vítáni.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *