Kauza McGregor.

067

Pokud nebydlíte stále ještě v jeskyni, nemohl vám uniknout kolotoč který se momentálně točí kolem největší hvězdy UFC Connora McGregora. Ten totiž na svém twitteru zcela bez kompromisně oznámil, že ukončuje svojí kariéru.

McGregor konkrétně napsal:

I have decided to retire young.
Thanks for the cheese.
Catch ya’s later.

Pro méně zdatné v angličtině:

Rozhodl jsem se skončit mladý.
Díky za ty peníze.
Uvidíme se jindy.

Celý svět MMA zaplavila doslova lavina jménem končící McGregor. Nikdo nevěděl co se v tu chvíli mladému Irovi honilo hlavou. Jedná se jen o další mediální hru pro UFC? Neunesl snad prohru s Nickem Diazem? Tato informace zaskočila i samotné vedení UFC v čele s Connorovo velkým kámošem Danem Whitem. Protože ani velký boss nevěděl co se stalo. Jediné co bylo jisté že McGregor odjel na Island ke svému hostujícímu teamu Mojnir. Místo trénování měl však být v Las Vegas na tiskovce s Nickem Diazem.

Dana White se k celé situaci vyjádřil nečekaně klidně, reagoval pouze na dotaz zda bude Ir startovat na jubilejním turnaji UFC: 200.

„Nicka Diaze jsme také škrtli ze startovky když se nedostavil na konferenci proti GSP, nevím proč by tomu tentokrát mělo být jinak“

Ve čtvrtek bylo tedy jasné, že Connor startovat nebude. Na jeho twitteru se objevil další velice očekávaný příspěvek:

I am just trying to do my job and fight here.
I get paid to fight …

Já se jen tady snažím dělat svojí práci a zápasit.
Jsem placen za to abych zápasil.

Z tohoto příspěvku tedy jasně vyznělo, že Connor McGregor nedostal zaplaceno od UFC za svůj zápas, proto se jednoduše sbalil a odjel na Island pořádně trénovat. K této situaci se UFC nevyjádřilo. Mcgregor se téhož dne vyjádřil poměrně dlouhým příspěvkem, jeho zkrácenou a přeloženou verzi vám přinášíme níže.

„Absolvoval jsem 50 světových tour, 200 konferencí, milión rozhovorů a 2 miliony focení a na koci toho jsem ponechán v oktagonu dívat se do kamery a vidět tvář porážky a nepřemýšlím nad ničím jiným, než kde jsem udělal chybu.“

„Vždy budu hrát tu hru a hrát ji lépe než kdokoliv jiný, ale teď potřebuji trochu úlevy. Neshodil jsem všechny mediální výstupy, jen chci úpravy. Ovšem bylo to zamítnuto.
Řekli mi, že je 10mil. dolarů na promování turnaje, takže jako gesto dobré vůle jsem jim ty peníze nejen ušetřil, ale ztrojnásobil a to vše jedním tweetem.“

„Stále jsem připraven nastoupit na UFC 200.
Nabízím co jsem již nabídl. Velkou tiskovku v New Yorku a pak se vrátím zpátky trénovat bez dalšího rozptylování.“

Mcgregor tedy jasně vyčítá UFC, že pro slávu jich obou musel ubrat na tréninku a víc se věnovat médiím a věcem okolo promování turnaje. To mu všechno sice vyneslo pěkné peníze, ale nedokázal se tak připravit na soupeře takového kalibru jako byl Nate Diaz.

Nabízí se otázka co dál? Bude UFC v čele s Danou Whitem ustupovat McGregorovi a plnit jeho požadavky?

Nakonec si shrneme co zatím víme a co platí:

  • Connor McGregor je prozatím vyškrtnut z turnaje UFC 200
  • Zůstává však v MMA a dále trénuje
  • Hlavní zápas UFC 200 obstará titulový zápas Aldo vs Edgar ve váze do 66 kilo
  • Ano McGregor příjde o svůj pás
  • Connor je s Danou pořád velkej kámoš (snad) .

 

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *