Kličko vs Pianetta – souboj o titul mistra světa v těžké váze IBA

Vladimír Kličko, který si svou přezdívku vysloužil mimo jiné i svým skutečným doktorátem na vysoké škole a tvrdým úderem, je držitelem titulů Super championa WBA, mistra světa v profiboxu v těžké váze organizací WBO, IBF, IBO, navíc zlatý medailista olympijských her v Atlantě 1996.

Ital Francesco Pianetta se pyšní v profi ringu 28 výhrami (15 K.O) a 1 remízou. Zajímavostí je, že tento zápasník má za sebou 9 vyhraných zápasů v Muay Thai. Francesco je mimo jiné členem stejné stáje (SES Boxing) jako náš Lukáš Konečný.


Pianetta: „Moc se na duel s tak silným soupeřem těším a v týmu už jsem v plné přípravě!“


Kličko: „Mám z Pianetty velký respekt. Je to mladý boxer, boxuje v pro mě nepříjemném stylu. A má samozřejmě velkou ctižádost i snahu, vůli…“


Informaci zveřejnil server NEWS3000. Zároveň server napsal, který tento zápas předpověděl již před několika týdny, že ačkoliv IBA nepatří mezi 4 nejprestižnější asociace, oba borci se shodli na tom, že titul je titul a tudíž zápas potvrdili. Konkurenční organizace WBA, v rámci které Kličko drží titul mistra světa, podmínila Kličkův duel s Pianettou červencovým zápasem s Povetkinem jako “povinnou obhajobu titulu” (za předpokladu, že Kličko Pianetta porazí).

 

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *