Mamed Khalidov porazil Michala Materlu

042

KSW patří k největším organizacím pořádající turnaje MMA v Evropě. Polská organizace za posledních několik let své existence uspořádala několik desítek turnajů a dala zvučná jména několika zápasníkům. A minulý týden se v Polském Krakowe konal asi největší a nejočekávanější turnaj této organizace. Hlavním zápasem večera byl souboj jednoho z nejlepších zápasníků ve střední váze jak v Evropě tak ve Světě Mameda Khalidova proti miláčkovi Polského publika Michalu Materlovi. Pro představu: Khalidov neprohrál od roku 2010 kde v odvetě podlehl Jorgemu Santiagovi. Od té doby nasbíral přes deset vítězství převážně v Polsku a jednu remízu. Porazil světové zápasníky jako jsou: Ryuta Sakurai, Melvin Manhoef, James Irvin. Je hlavním tahákem celé KSW organizace. Dostával nabídky od světových organizacích jako je UFC,StrikeForce nebo Bellator.

Michal Materla je další zápasník z líhně KSW. Pro tuto organizaci zápasí od roku 2006, v podstatě od jejího vzniku. Utkal se například s Evangelistou „Cyborg“ Santosem, Jay Silva nebo pro českého fanouška známým Bohumilem Lungrikem. Na tento zápas čekalo celé Polsko, aby se konečně ukázalo kdo je nejlepší střední váhou v KSW.

Zápas však trval podstatně kratší dobu než všichni čekali. Po 36 sekundách trefil Khalidov naskočeným kolenem čistě bradu. Celá hala byla záhy na nohou. Mamed prokázal, že patří k naprosté světové špičce. Je možné jen spekulovat, zda Mameda jeho cesta zavede za oceán, nebo zůstane věrný své domovské KSW. Hodně se spekuluje o jeho účasti v nově vzniklé Japonské organizaci Rizin.

Na tomto turnaji se představilo to nejlepší co může KSW nabídnout. Sto dvaceti kilová mlátička Karol Bedorf knockoutoval svého soupeře, Michaela Kitu, ve druhém kole high kickem. Další Polská hvězda Artur Sowinski se utkal s Japoncem Kleber Koike Erbstem. Sowinski dělal svojí výškou velké trable svému oponentovi. Celý zápas byl v jeho režii a tak zaslouženě vyhrál na body.

041

Anzor Azhiev byl také součástí tohoto turnaje KSW. Azhiev patří k největším talentům v Evropě. Má za sebou desítky amatérských utkání v Polsku. Předvádí skvělé zápasy, knockoutoval například Pavla Svobodu. v tomto zápase se však utkal s Vaso Bakocevicem. Tento černohorský borec nemá přezdívku „Psychopat“ jen tak. Je známí tím, že provokuje už dlouho před zápasem a chová se neohroženě. V kleci je velice divoký a díky svým dlouhým rukám i při své výšce, která nepřesahuje 170 cm, velice nebezpečný. Azhiev však nenechal nic náhodě a svého soupeře donutil odklepat ve třetím kole na Arm-Triangle Choke. Nutno podotknout, že KSW dělá jedny z nejlepších turnajů a na poli MMA dokáže konkurovat i UFC.

Zde vám přinášíme kompletní výsledky celého turnaje.

Mamed Khalidov def. Michal Materla via KO
Karol Bedorf def Michal Kita via KO
Aziz Karaoglu def. Maiquel Falcao via KO
Artur Sowinski def. Kleber Kolke Erbst via unanimous decision
Ariane Lipski def. Katarzyna Lubonska via TKO
Lukasz Chlewicki def. Bartlomiej Kurczewski via unanimous decision
Kamil Szymuszowski def. David Zawada via split decision
Anzor Azhiev def. Vaso Bakocevic via submission arm-triangle
Lukasz Blenkowski def. Piotr Wawrzyniak via majority decision

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *