MMA: Americké zkušenosti rozhodovaly

ziolkowski-kurczewski-half-poster

Další z turnajů polské profesionální ligy PLMMA 47: Ziółkowski vs. Kurczewski proběhl v pátek 30. ledna 2015 v hale Sportowo-Widowiskowa ve Wilanówu.

Přestože došlo ke značným změnám proti původnímu stavu startovní listiny, hlavní událostí byl stále zápas v lehké váze mezi Marianem Ziółkowským (9-3-1), který v posledním zápase v loňském říjnu prohrál boj o titul v lehké váze s Adrianem Zielińským (12-3), a Bartłomiejem Kurczewským (8-3), který vloni v září porazil našeho Aleše Ježíška (9-6). Zde se soupeři rozešli na body vítězstvím Ziółkowského.
Významným hostem byl ve střední váze Ital Alessio Di Chirico (6-0), který jako amatér zápasil v USA (3-0), pak se vrátil do Itálie a nastupoval již jako profesionál. Zde se utkal s domácím Adamem Kowalským (5-2-1) a byl i jasným favoritem. Konec také přišel ve 2. kole, kdy Chirico dostal soupeře po úderu KO na kolena.
Nejkratším zápas turnaje byl ve veltru, kde Aslambek Arsamikov (0) porazil Bartosze Chodynu (0) za pouhých 43 vteřin po jeho zranění nohy. Z ostatních zápasů většinou nováčků se ještě zmíníme o jediném amatérském zápase, který v polotěžké váze vyhrál Karol Linowski (3-1), Ten se vrátil do polských arén po třech zápasech v USA, kde ale v organizaci IMMAF bojoval úspěšně proti Ukrajinci Igorovi Sliusarchukovi a Libanonci Eicardu Bachirovi a neúspěšně právě s výše jmenovaným Italem Alessiu di Chirico. Vítězný zápas dotáhl do konce ve 2. kole v čase 0:14 KO po úderu nad Ariele Małeckým.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *