MMA: Buchinger ani v Rusku neprohrál

2127-fnews-blog-2

Petrohrad byl v pátek 14. srpna dějištěm turnaje M-1 Challenge 50: Battle on Neva. Mezi ruskými borci bylo i několik cizinců, kteří se ale vůbec neztratili. Hlavní událostí turnaje byl v těžké váze boj o mistrovský titul mezi Poláky Marcinem Tyburou (10-0) a Damianem Grabowským (19-1), který v roce 2009 porazil našeho Martina Čermáka.

Tady ale prohrál s Tyburou na North-South Choke v 1. kole za 1:28. Za tento zákrok dostal titul Výkon večera. Ani ve druhém titulovém zápase v polotěžké váze nefiguroval žádný Rus, ale Němec Stephan Puetz (10-1), který porazil Brazilce Luise Fernanda Mirandu (12-1) po Rear Naked Choke ve 2. kole v čase 4:31.
Ve velterové váze se představil Španěl Daniel Tabera (17-5-3), který si poradil s místním Ilyou Doderkinem (5-0) vítězstvím na body.

m-1_challenge_50_new
Netrpělivě jsme čekali na vystoupení Slováka Ivana Buchingera (26-4), který druhý rok kráčí po arénách a vždy vítězí. Tentokrát se mu postavil v pérové váze Rus Mikhail Malyutin (26-12), ale i když měl za sebou víc zápasů, prohrál, i když jen na body. Takového borce můžeme bratrům Slovákům jen závidět. Tak uvidíme, jestli se třeba neobjeví v arénách za mořem a neskončí v síti UFC.
Z některých dalších zápasů jen krátce, Rus Nikita Chistyakov (1-1) porazil v pérové váze Poláka Kamila Marońe (5-1) na body, nezkušený Němec Saba Bolaghi (1-0) v lehké váze odolal Rusovi Zulfikaru Usmanovi (6-3) a zápas skončil remízou.
Zajímavostí turnaje byl v lehké váze dvojí zápas Rusa Antona Telepneva (6-4), který porazil dalšího Rusa Artema Glybchaka (1-0) po Rear Naked Choke v 1. kole za 2:47 a Kyrgystánce Zhyrgalbeka Emilbekova (0) obdobně Rear Naked Choke v 1. kole i za podobný čas 2:34. Tady šlo i o turnajové semifinále.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *