MMA: Čeká se polský boj o světový trůn?

May 8, 2016; Rotterdam, South Holland, Netherlands; during UFC Fight Night at Ahoy Rotterdam. Mandatory Credit: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Na turnaji UFC 201: Lawler vs. Woodley, který se konal v sobotu 30. července 2016 v Aréně Philips v Atlantě ve státě Georgia, šlo o titul šampióna UFC ve velterové váze mezi mistrem Robbie Lawlerem a vyzývatelem Tyronem Woodleyem.

Jak je obvyklé, scénáře turnajů MMA se často i několikrát mění, tak původně se tu měl odehrát titulový zápas o šampióna muší váhy zápas mezi aktuální mistrem Demetriem Johnsonem a Wilsonem Reisem, ale začátkem července oznámil Johnson zranění a zápas mu byl odložen . Proti Reisovi měl proto nastoupit nováček v UFC Sean Santella, ale ten ještě neprošel všemi lékařskými vyšetřeními, takže i on nebyl dán na soupisku. Nakonec Reis dostal za soupeře Hectora Sandovala, ale zápas již nebyl v hlavní části, ale jen jako předzápas.

Jak bylo řečeno, Tyron Woodley (15-3,UFC 5-2), šestka světového žebříčku velterové váhy,dostal po druhé možnost si vybojovat nějaký titul, v roce 1912 ve Strikeforce mu to nevyšlo, a teď to je dokonce v nejprestižnější organizaci UFC. Světová velterová jednička Robbie Lawler (27-10-1,UFC 12-4) získal titul v UFC v prosinci 2014 po vítězství nad Johny Hendrickem na body, a nyní titul již obhajoval po třetí. Také mu do not hrálo výrazné sebevědomí, protože měl za sebou šňůru pěti vítězství, i když tři z toho jen na body. Je jasné, že byl také pasován na favorita. Jenže Woodley toho nedbal a byl připraven mnohem lépe. Zvítězil totiž již v 1. kole v čase 2:12 KO po úderech. Navíc toto zakončení bylo oceněno jako výkon večera a dostal i peněžitou prémii.

Ani druhý hlavní zápas nebyl nezajímavý. V ženské slaměné váze se tu představila světová pětka ženské slámové váhy Polka Karolina Kowalkiewiczová (9-0,UFC 2-0), z roku 2013 i se skalpem Češky Simony Soukupové, která den před tím bojovala v organizace Invicta FC. Její soupeřka Rose Namajunasová (5-2,UFC 2-1) i přes méně výrazné úspěchy byla na 4. místě světového žebříčku. Tady je vidět, že žebříčky jsou obdobné statistikám a jsou ovlivněny osobními pohledy tvůrců, obdobně se tím ovlivňují i předzápasové hledání favorita. A tím byla samozřejmě Namajunasová. Ale Karolina na to nedbala a vyhrála na body. Takže se nám může brzo naskytnout nevídaná událost, že by o titul světové jedničky bojovaly dvě Polky, současnou jedničkou totiž je další Polka Joanna Jędrzejczyková (12-0). Zatím druhou Brazilku Claudii Gadelhovou (13-2) a třetí Američanku Carlu Esparzovou (11-3) Joanna již porazila.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *