MMA: Čest poraženým vyzyvatelům, sláva šampiónům

0

Poslední červencový den byl ve znamení dalšího turnaje Bellator 97, který se konal v Novém Mexiku v Rio Rancho.
Titul šampióna se zatřásl dvakrát, v prvé řadě v lehké váze vyzval David Rickels Michaela Chandlera. Ten je již šampionem dva roky a doposud nepoznal porážku, předturnajové skóre 11-0 je jistě úctyhodné, ovšem ani Rickels se nemá za co stydět, se svými 14-1 patří jistě i on k těm nejlepším bojovníkům v MMA.

Cesta obou k tomuto souboji nebyla krátká, ovšem vše skončilo za pouhých 44 vteřin, když Chandler dal Rickelsovi KO po úderech.
Druhý boj o šampióna proběhl ve velterové váze, kdy vyzyvatel Andrey Koreshkov nastoupil proti Benovi Askrenovi. Ten se také může pyšnit jako Chandler skórem 11-0 a titul obhajuje dokonce tři roky. Koreshkov měl ještě výraznější počet 13 vyhraných zápasů, aniž by poznal porážku. Jejich boj nebyla tak rychlý, neustal do 4. kola, kdy Koreshkov dostal TKO po úderech v čase 2:58.
Další zápasy jen dobarvily vynikající bojový večer, když zkušený Muhammed Lawal (dosud 10-2) ve střední těžké váze položil Jacoba Noema (12-2) ve 3. kole za 2:51.

RickelsSherdog-e1359561341717

Zde šlo o možnost bojovat o titul šampióna. Obdobný zápas o možnost vyzvání šampióna se nepovedl Ryanu Martinezovi (10-2) v těžké váze proti Vilalymu Minakovi (11-0), který ho také údery srazil TKO ve 3. kole za 4:02. Další zápas byl v muší váze, kdy se představil Brazilec Patricio Freira (18-1) v boji proti Američanovi Jaredovi Downingovi (8-3), uspěl a ve 3. kole na TKO po úderech v čase 0:54 zvítězil. Downing byl však náhradníkem za zraněného Roba Emersona (12-10-1), známého i z UFC (3-3-1). S Freirou se setkáme brzy, má opět zápasit 13. listopadu na Bellatoru 99 proti Diegu Ninesovi ve čtvrtfinále muší váhy.
Těmto bojům předcházelo několik předzápasů, kde můžeme zmínit Willa Brookse (9-1), který porazil Crise Leyva a na listopadovém Bellatoru 101 bude s Johnem Alessiem bojovat ve čtvrtfinále v lehké váze. Anthony Leone (12-5) si v semifinále bantamové váhy poradil s Frankem Bacou a Bubba Jenkins, vynikající zápasník, ve svém debutu v Bellatoru poradil s Mikem Barrerasem.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *