MMA: Čeští bojovníci v cizích službách

MMA 28-02 Jaroslav Jartim

Ojedinělý turnaj se konal v Hamburku, 23. února 2014, to bylo debutové Anatolia Fighting Championship (AFC). Tato organizace chce představovat převážně polo-profesionální zápasy. Heslem první akce bylo Hamburg vs. Německo. Zajímavostí pro náš ale bylo, že značná část bojovníků byla z naší republiky.

Hlavní události turnaje byl boj Bulhara Dimitara Kostova z Ismail (1-1) a našeho Dana Zámečníka ve váze do 62 kilogramů. Zámečník je z Karlových Varů zatím bojoval v K-1, i když již zvítězil na MMAA Arna Cupu v Plzni letos v lednu. Ale je vidět, že K-1 je dobrou přípravou na MMA, protože proti zkušenému borci Zámečník sice nevyhrál, ale byla to porážka jen na body.
V muší váze Němec Andreas Schmidt (1-1) porazil jihlavského Martina Fexu také jen na body. Další Němec Nasrat Haqparast (1-1) porazil našeho Jiřího Flajsara (0-1) v lehké váze za 38 vteřin 1. kola.
Jediným Čechem, který uspěl, byl Jaroslav Jartim (1-2) z Chomutova, který porazil v lehké váze Nico Villafena jeho vzdáním po Kimuře v 1. kole.
Selim Agaev  porazil dalšího Karlovaráka Roberta Nováka pomocí KO/TKO po úderu za pouhých 28 vteřin 1. kola. Dalším Čechem v turnaji byl Vojta Veselovský, také z Karlových Varů, který zde ale prohrál s Mahmute Faourem (1-0) na body.
Vystoupení Čechů tedy nebylo nejlepší až na Jartima, ale bez zkušeností se dobré výsledky většinou nedostaví.
Jinak AFC je rozhodnutá působit i mimo Hamburku v jiných městech a i zemích, dokonce se plánuje turnaj v Istanbulu, kde se očekává 10.000 diváků.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *