MMA: Co nového v čínském MMA?

RUFF-111

Čínské MMA není u nás skoro vůbec známé, přesto se tam pořádají zajímavé turnaje. RUFF 11 se konal 30. listopadu v Hongkou Indoor Stadiu v Shanghaji. Pro Čínu je příjemné zjištění, že se neuzavírá sama do sebe, jako třeba obvykle sousední Japonsko, ale zve si do své arény borce z jiných států

Hlavní událostí turnaje byl v pérové váze boj Rusa Bekbulata Magomedova (12-0) a Guan Wang (12-0-1). Magomedov měl již v lednu nastoupit v UFC, ale nemůže, protože má stále platnou smlouvu s RUFF, Tady byl pro své kvality byl pasován na favorita a jeho domácí soupeř, i když s podobným skórem, mu vzdoroval do konce, takže musely rozhodnout body pro Magomedova.

Domácí Rijirigala Amu (7-2) v muší váze porazil dalšího Číňana Meixuana Zhanga (6-1) ve 2. kole položením armbarem. Je zajímavé, že předem byl Zhang uváděn úplně jako jasný favorit (99:1!).
Divákům se představil v lehké váze i Brazilec Rodrigo Caporal (10-4), který si snadno poradil s Rusem Iftikhorem Arbobovem (10-1) s KO/TKO, když další boj po 1. kole zastavil lékař. Ani tady se sázkaři netrefili, Arbonov byl favoritem asi 3:1. Další boj v bantamu byl opět mezi domácími borci, Zhenhong Lu (4-1) porazil na body Liucaia Cuiho (3-3).

Čínsko-japonský zápas měl rozhodnout, který z dalších borců v bantamu zaznamená své první vítězství, šťastnější byl domácí Zhao Ya Fei (0-4), který armarem položil Han Jieho (0-3) ve 2. kole v čase 3:04.

Další pro MMA exotickou zemi, Mongolsko, reprezentoval v bantamu Baasankhuu Damnlanpurev (0-1), který na body porazil Brazilce Sandra da Silvu (3-3), který se ovšem v Číně zdržuje již delší čas. Asi proto byl považován předem za vítěze, ovšem skutečnost byla jiná.

ruffcrop-copy
Z dalších zápasů zmíníme vítězný boj Kazachstánce Kuata Khamitova (5-3) nad dalším Mongolem Khuukhenkhuu Amartuvshinem (1-0) na body v lehké váze, vítězství domácího

Haotiana Wua (11-5-1) v lehké váze nad Filipíncem Tomem Woodfinem (2-1) položením zadním nahým sytičem v 1. kole v čase 3:21.

Poslední boje domácích borců byly zajímavé v tom, že v muší váze Zhifa Shang (2-3) porazil Lia Xiaoyanga (0-1) pomocí KO/TKO po úderu ve 3. kole v čase 1:26 a úplně na závěr také muší boj mezi Jianbingem Yanem (1-0) a Wulakibiekem Baheibiekem (0-1) skončil bez výsledku pro neregulérní kop ve 2. kole v čase 2:24.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *