MMA: Další velký krok. Amatérská reprezentace vyráží na mistrovství Evropy.

poster wmmaa

Český svaz MMA se pilně chystá na jednu z klíčových akcí letošního roku. Amatérská reprezentace ČSMMA vyrazí už příští týden do Kyjeva, kde se 15. června uskuteční mistrovství Evropy pod hlavičkou hlavní světové asociace WMMAA. V konkurenci 30 zemí bude Českou republiku reprezentovat trojice Ondřej Starý (do 77 kg), Michal Popelák (do 93 kg) a Jiří Paluska (nad 93 kg) pod dohledem Michala Hamršmída.

Jak už Český svaz MMA při svém vzniku uvedl, jedním z hlavních cílů je rozvíjet amatérskou scénu MMA, která dosud téměř neexistovala. Účastí na mistrovství Evropy v Kyjevě jsme rychle proměnili slova v činy. Touto akcí totiž vzniká !oficiální! reprezentace ČSMMA a jde o historicky první reprezentaci v MMA v České republice.

Tým dostane možnost nabrat cenné zkušenosti v konfrontaci s těmi nejlepšími. Ondřej Starý se pokusí prodat své tréninkové poznatky z Anglie, Jiří Paluska se představí Evropě coby mezinárodní amatérský mistr Slovenska a Michal Popelák bude dobrým měřítkem toho, kam patří česká špička. Reprezentaci na ME oblékla firma Adidas a partnerem je výrobce těžebních a skladovacích technologií PENTAR.

Turnaj zaštítěný hlavní asociací WMMAA ukáže, jakým směrem se ubírají kroky světového MMA. Na místě bude přítomna i hlavní tvář, legenda oktagonu a tvář organizace Alexander Emelianenko. Každá země může v každé ze šesti váhových kategorií nominovat jednoho zástupce. Ti se mezi sebou utkají podle olympijského systému – čili v klasickém vyřazovacím pavouku. Duely budou vypsány na 2×3 minuty, finále pak na 2×5 minut.

„Na turnaj jedeme s pokorou a respektem a hlavně sbírat zkušenosti, takže každé vítězství budeme brát jako úspěch. Přeci jen oproti ostatním státům jsme se v minulosti v ČR amatérské scéně téměř vůbec nevěnovali. Hodně bude záležet na losu. Konkurence bojovníků z postsovětských zemí je veliká. Pokud by se kluci dostali do čtvrtfinále, nebo dokonce do bojů o medaile, byla by to senzace,“ říká Michal Hamršmíd, garant projektu a viceprezident ČSMMA.

Ten na ME vyrazí coby kouč a už 14. června bude součástí delegace, která se s prezidentem Jiřím Špelinou a sekretářem Jakubem Hodinářem zúčastní kongresu WMMAA. Členem výpravy bude také rozhodčí Jan Voborník, jenž absolvuje mezinárodní seminář.

ČSMMA měl původně v plánu obsadit na šampionátu všech šest váhových kategorií, ale Richarda Andrše (do 66 kg), Jana Rumpelu (do 70 kg) a Martina Čížka (do 84 kg) nepustí do akce zranění a osobní důvody. Původně nominovaný Matúše Juráčka (do 77 kg) zase o účast připravil disciplinární trest (nesportovní chování po zápase v Ostravě).

Veškeré informace o dění v Českém svazu MMA najdete na http://www.csmma.cz/ a také na www.facebook.com/csmma.cz.

 

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *