MMA: Dva roky odložený zápas

110415-UFC-johnson-bader-split-ahn-PI.vresize.1200.675.high.52

Měsíc leden ukončila organizace UFC turnajem UFC na Foxu: Johnson vs. Bader, jinak zvaným UFC na Foxu 18, a to v sobotu 30. ledna 2016 v Prudential Centru v Newarku v New Jersey.

Hlavní událostí byl souboj nedávno poraženého finalistu v boji o titul šampiona v polotěžké váze Anthonyho Johnsona (20-5,UFC 11-5) s dva roky neporaženým Ryanem Baderem (20-2,UFC 12-4). Dlouhou dobu měl k termínu zápas bývalého velterového šampióna organizace Strikeforce Tarece Saffiedineho a Jake Ellenbergera, poprvé byl totiž jejich souboj hlášen jako hlavní událost UFC Fight Night: Saffiedine vs. Lim v lednu 2014 (!) a pak jako součást UFC 172 v dubnu 2014. Jenže k tomu nedošlo pro zranění, takže zápas se uskutečnil až nyní po dvou letech.

Boj o prestiž mezi Anthonym Johnsonem a Ryanem Baderem měl vcelku jasného favorita Johnsona, a to i přes jeho nedávnou porážku právě v boji o titul s Danielem Cormierem vloni v květnu. Bader naopak má za sebou šňůru pěti vítězství, i když všechny jen na body, takže byl zvyklý bojovat do konce zápasu. Možná počítal právě s dlouhým zápasem a trochu se šetřil, ale Anthony ho doslova převezl a po úderech skončil KO již v 1. kole v čase 1:26. To byl také jeden z dvojice zápasů turnaje ukončených již v 1. kole a jeden ze čtyř skončených předčasně vůbec. Vítěz dostal navíc prémii za vynikající výkon.

Výše zmíněný velterový zápas mezi Saffiedinem (15-4,UFC 1-1) a Ellenbergerem (30-10,UFC 9-6) se ani nedostal do hlavního programu, ale jen mezi hlavní předkola a skončil vítězstvím Saffiedinema na body.

Druhým nejkratším zápasem turnaje byl velterový souboj Rusa Alexandra Jakovleva (22-6-1,UFC 1-1) s Georgem Sullivanem (17-5,UFC 3-1), který zakončil také KO po úderech v 1. kole v čase 3:59 Jakovlev.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *