MMA: Filipe, gratulujeme!

acb_14_alt

Na turnaji Absolute Championship Berkut 14: Grand Prix Berkut 2015 Stage 1, který se konal v sobotu 28. února 2015 v Aréně Coliseum v Grozném v Rusku, jsme měli jedno želízko v ohni, a to skutečně zazářilo. Ale vezměme to od počátku a je nutno předeslat, že to byly někdy skutečně překvapivé výsledky.


Hlavní událostí byl zápas v polotěžké váze mezi Isou Umarovem (1-0) a Ukrajincem Vasilem Babichem (11-6). Babich vcelku se slušnými i zahraničními zkušenostmi byl také favoritem, ale jak bylo naznačeno, vše nevyšlo podle předpokladů a outsider Umarov vyhrál na body. Podle počtu zápasů zcela vyrovnaní soupeři se střetli v těžké váze, a to Polák Michał Andryszak (12-5), který nastoupil po dvou porážkách v řadě, a Američan Lew Polley (12-5,Bellator 1-0/2012). Původně měl bojovat proti Amíkovi Polák Jacek Czajczyński (7-7-1), což mohl být snadnější soupeř, takhle se spíš typoval jako vítěz Andryszak. A také mu to vyšlo, po pěkné ráně to bylo KO/TKO již v 1. kole v čase 3:15.
Je s potěšením, že v třetím nejprestižnějším zápase turnaje nastoupil v bantamové váze náš Filip Macek (12-7) a proti němu Rus Murad Zeinulabidov (10-1). Oba mají za sebou úspěšnou řadu čtyřech vítězství, vcelku slušnou zahraniční zkušenost, ale přesto byl Rus favorizován až příliš (30-1 !!!). Boj trval do 3. kola, kdy se podařilo Filipovi nasadit soupeři Read naked choke a bylo dobojováno. Můžeme Filipovi jen pogratulovat a chce se nám věřit, že to pozvedne chuť dalším bojovníkům nejen do tréninku, ale i odvahu se ukázat za hranicemi i v tak silné zemi MMA, jako je Rusko.
Z dalších zápasů jen ty se zajímavými výsledky, v těžké váze KO/TKO ve 2. kole zvítězil Salimgirey Rasulov (11-6) nad Brazilcem Alexem Corujou (8-3), v bantamu Rusovi Muradu Kalamovovi (3-0) již v 1. kole se ústně vzdal Ukrajinec Alexej Naumov (11-2), a asi nejpřekvapivější vítězství bylo v bantamu na body Rusa Petra Yana (1-0) nad velezkušeným Brazilcem Renatem Velamem (19-7).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *