MMA: GCF přinesl boje o mistrovské tituly

27

Další z velkých českých turnajů MMA, GCF 27: Road To The Cage se odehrál v pátek 21. března v aréně Sparty Praha. Divákům se tu naskytla výjimečná možnost vidět desítku vynikajících bojů v oktagónu. Proti původnímu plánu zápasu došlo ke změnám, například vypadl v pérové váze boj o titul mezi Michalem Lebduškou (3-0) a Matějem Kuzníkem (8-0).

Hlavní událostí byl duel naší jedničky v polotěžké váze Jiřího Procházky (8-2) a Slováka Dawida Baziaka (9-6). Procházka ale nenechal nikoho na pochybách o svém umění a Baziaka dokázal zničit již v 1. kole škrcením v čase 2:17.
O tituly GFC se bojovalo v dalších dvou zápasech. V lehké váze neobhájil titul šampióna GCF David Kozma (12-6). Toho porazil těsně před koncem zápasu TKO Slovák Miroslav Štrbák (8-3-1) a radostí začal metat salta vzad. Jejich duel byl i tak jedním z nejlepších zápasů večera. V druhém boji o titul, tedy zatím jen dočasný, se utkali ve velterové váze Patrik Kincl (11-7) a Rakušan Valid Abdurachmanov (6-7), který však neodolal v 1. kole v čase 4:30 Kinclově sérii ran a byl odmáván.

gcf_27__fightcard__vt_mrkota_vs_rudolf_k
V dalších zápasech hlavního programu v lehké váze veterán Jaroslav Poborský (23-32) neodolal naší MMA naději Vítu Vávrovi (5-1) a prohrál na body. V bantamu Filip Macek (9-7) porazil ve vynikajícím zápase Slováka Miroslava Kubáně (5-5) ve 2. kole v čase 0:16.
Zajímavé byly boje i v předzápasech, kde jako první nastoupila v polotěžké váze dvojice Ladislav Erdélyi (0-1) st. a Tomáš Peleška (0-1), jejich boj však skončil remízou, což je trochu méně obvyklý výsledek. Ve smluvní váze do 74 kg vyhrál v 1. kole za 4:36 Michal Vostrý (5-4) nad Ivanem Ivankou jr. (2-0) škrcením.
V dalším zápase v polotěžké váze Rakušan David Marcina (12-14) porazil Marka Pilaře (6-5) v 1. kole za 1:26 škrcením armbarem. Tomáš Penz (9-8) ve střední váze porazil Petra Beránka (6-4) v 1. kole TKO za 46 vteřin. V další polotěžké váze Víta Mrákotu (5-3) na body udolal Rudolf Kříž (7-4).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *