MMA: Gladiátoři 21. století, 1. část

Knopfler_A1_2013.indd

Dnes 7. března 2014 se v Zimním stadiónu v Hradci Králové koná turnaj Gladiátoři 21. století, kde by se měly objevit hvězdy našeho MMA v konfrontaci hlavně s polskými bojovníky. Ať chceme nebo nechceme, Polsko má na světovém stupínku MMA proti nám dost značný náskok, máme se tedy od nich dost co učit.

Asi se nejvíc čeká od zápasu Karlose Vémoly a Piotra Struse. Prvého asi není třeba představovat, jeho účinkování v UFC a následné boje v Anglii a u nás byly dostatečně prezentovány. Polák Strus (9-2) prohrál jen v roce 2012 s Brazilcem Wendresem Carlosem da Silva (11-5) a loni s Němcem Azizem Karaoglem (7-6). Celkově se ale dá říct, že Vémola má za sebou daleko těžší soupeře, a je proto favoritem.
Další v řadě je Petr Kníže (3-1), který se postaví proti také proti Polákovi Kacperu Karskému (5-1). Ten prohrál v roce 2012 s Mateuszem Ostrowským, kterého ale vloni v odvetě porazil. Naposledy zápasil v Anglii, kde si poradil se zkušeným Leeroyem Barnesem (12-13). Náš Kníže má za sebou v MMA jako největší úspěch výhru nad Maďarem Norbertem Polgarem (11-7), když mu uštědřil porážku po šňůře pěti výher. Bylo to ale v roce 2011, od té doby má na svém kontě loňskou porážku od Karlose Vémoly. Tady jsou šance asi vyrovnané.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *