MMA: Gruzie viděla velký turnaj

m-1-challenge-55-live-feb-21-at

Velký turnaj s mnohačetnými zahraničními bojovníky se konal v gruzínském hlavním městě Tbilisi pod názvem M-1 Challenge 55: In Memory of Guram Gugenishvili ve Sportovním paláci v sobotu 21. února 2015.


Pořadí bojů nebylo určeno klasicky, že turnaj vyvrcholí zápasem nejzkušenějších borců, protože to zde obstarala dvojice v pérové váze Gruzínec Soso Nizharadze (0) a Rus Shamil Alibekov (0-1), kdy Nizharadze vyhrál na body. Místní chtěli vyzdvihnout skutečně asi své borce, protože i v dalším zápase před vrcholem jednoho nasadili, ovšem Rus Kurbanali Abdusalamov (3-2) Gruzínce Archila Taziashvilihp (0-1) porazil také na body.
Konečně došlo na zápas večera, kdy se utkali v těžké váze Chorvat Maro Perak (23-4-1), který v roce 2009 porazil našeho Petr Ondruše, pro kterého to byla derniéra v MMA, a Estonec Dennis Smoldarev (10-1). Podle tipů byl favoritem vcelku jasným Smoldarev, což se nakonec ukázalo jako předvídavé, protože ten zápas ukončil již v 1. kole v čase 3:05 Keylockem.
Také další zápas, který svedli v těžké váze Američan Kenny Garner (14-8) a Rus Aslambek Musaev (4-1) skončil předčasně, ve 2. kole ho Garner ukončil se Smother choke. Jedna z domácích hvězd v pérové váze, Gruzinec Nodar Kudukhashvili (7-1) dostal za soupeře asi nejzkušenějšího borce turnaje, Američana Luigiho Fioravantiho (25-12,UFC 4-5), ovšem nezalekl se ho a za velkého jásotu domácího obecenstva ho porazil na body.
Z dalších zápasů již jen telegraficky, v pérové váze Ukrajinec Pavel Vitruk (12-0) prohrál s Němcem Maxem Cogou (10-3) na body, v lehké váze Bělorus Artiom Damkovsky (19-9) také na body porazil Azerbajdžánce Heydara Mamedaliyeva (7-0), v těžké váze domácí Levan Razmadze (5-0), který dosud působil pouze v Japonsku, prohrál s Rusem Arsenem Abdulkerimovem (7-2) po armbaru v 1. kole, ve střední váze Španěl Enoc Solves Torres (15-8) zvítězil nad Rusem Ibragimem Tibilovem (7-2) Read naked choke ve 3. kole, v lehké váze Polák Łukasz Borowski (3-2), poprvé zápasící v zahraničí, prohrál s Rusem Batrazem Agnaevem (1-0) stejně po choke již v 1. kole, ve střední váha Rus Artem Frolov (2-0) zvítězil nad Tadžikem Arturem Odilbekovem (2-3) v 1. kole po Guillotine Choke a konečně v lehké váze místní Raul Tutarauli (1-2) zvítězil na body nad Rusem Arturem  Alievem (1-0). Na konec mohli být místní spokojení, protože z pěti nasazených Gruzínců tři vyhráli.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *