MMA: Japonsko samo sobě

Deep_Osaka_Impact_Poster

Tradiční japonská neděle 13. října opět vehnala příznivce MMA do sálů v Japonsku, podíváme se na turnaj DEEP: Osaka Impact 2013, který se konal v Azalea Taisho Hall v Osace. Všichni borci byli Japonci, takměř bez výjimek nepřekročili ani hranice Japonska a na turnaj si také nepozvali nikoho ze zahraničí. Je to krátká charakteristika turnaje, který ale přinesla určitě zajímavé okamžiky pro diváky.

Hlavní událostí byl boj v lehké váze Yoichi Fukumota (14-9), který porazil Yasuaki Kishimota (15-5-3), který například mimo tří zápasů bojoval jedině v DEEPu. To je většinou u všech bojovníků, že setrvávají dlouho u jedné organizace. Zápas vyhrál Fukomoto v 1. kole v čase 3:28 položením soupeře zadním nahým sytičem. Dalším číslem hlavního programu byl v muší váze zápas mezi Yuya Shibatou (8-2) a Hideki Kiyoty (6-3-3), skončil na body pro Shibatu. Ve veltru se utkali Ryuichiro Sumimura (5-3) a Kokichi Katahira (7-1-2), který právě jako příklad japonské stálosti bojuje jen v DEEPu, tentokrát ale prohrál opět položení, zadním nahým sytičem ve 3. kole v čase 3:01.

qpijio
Za nejzkušenějšího bojovníka můžeme v turnaji považovat Yusuke Kagiyamu (16-8-2), který bojoval několikrát v USA, ale naposledy to bylo před 5 lety. Nyní se utkal v pérové váze s Kazuyoshim Kiyamou (6-9) a zvítězil KO úderem za pouhých 43 vteřin zápasu.
Jistě o jednotlivých zápasnících nelze hovořit, že by nebyly výborní, počet zápasů jistě hovoří za vše třeba u Katsuyoshi Beppy (9-3-2), který se v pérové váza utkal s Kenyou Yamanakem (3-3-1) a porazil ho krátce před prvním gongem (4:43) položením trianglem tlumivkou.
Někdy se tu postaví proti sobě i borců různých zkušeností, to byl v bantamové váze případ Hiroshiho Tomity (12-4-5, který bojoval ale většinou v Pancrase, a Naritoshi Kakuty (3-4-1). Skončilo to jen na body pro Tomitu.
Do předkol se dostali tradičně buď začátečníci, nebo ti, kteří více prohrávají.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *