MMA: Jednou se titul stěhoval, jednou ne

ksw_27_final

Nejvýznamnější polská organizace MMA, Konfrontacja sztuk Walki, zkráceně KSW, pořádala svůj další turnaj KSW 27: Cage Time v Ergo Aréně v Gdańsku v sobotu 17. května 2014. Hlavní událostí byl boj ve střední váze mezi Čečencem Mamedem Chalidovem (28-4-2), který v roce 2008 zvítězil nad našim Petrem Ondrušem, ale také byl od téhož roku první mezinárodní šampión KSW v polotěžké váze, proti Brazilci Maiqueli Josemu Falcaovi Goncalvesovi (32-5-1).

Ten se objevil i v UFC (1-0) i v Bellatoru (0-1). Jasným favoritem byl Chalidov, což také dokázal a vyhrál po armbaru v 1. kole za 4:55.
V těžké váze se bojovalo jen na dvě kola. Utkal se tu známý polský sportovec (Nejsilnější muž světa) Mariusz Pudzianowski (6-3) a Angličan Oli Thompson (12-5), který v roce 2012 neúspěšně bojoval v UFC (0-2). Nakonec je pravda, že borci z Albionu nesvědčilo ani polské ovzduší a prohrál jednoznačně na body.

mamed_khalidov_sdas423c3
Další boj měl nýt snad hlavní událostí, protože ve střední váze šlo o titul šampióna KSW. Obhajoval ho Aslambek Saidov (15-3) a vyzývatelem byl Borys Mańkowski (14-5-1). Shodou okolností to byl jejich druhý boj, v roce 2012 vyhrál titulový zápas Saidov TKO, když si Mańkowski poranil nohu. Saidov za dva roky dvakrát titul úspěšně obhajoval, tentokrát však narazila kosa na kámen. Byl z toho ve 2. kole v čase 4:27 Triangle Choke a titul měnil majitele.
O titul šlo i v dámském zápase mezi současnou šampiónkou v muší váze Karolinou  Kowalkiewiczovou (4-0) a vyzývatelkou Rakušankou Jasminkou Civeovou (5-1). Domácí vsázeli raději na Karolínu, i když více zápasů a větší zkušenosti stály na straně Jasminky. Mimochodem, v loňském roce Karolína porazila na body naši Simonu Soukupovou, když byla jen náhradnicí za Jasminku, která měla tehdy zdravotní problémy. Nakonec se tedy obě střetly, ovšem již v 1. kole za 3:54 přišel armbar a Karolina začala radostí skákat, titul obhájila.
Velký zápas se očekával ve střední váze mezi Piotrem Strusem (9-3), mistrem polského Muay Tai a kickboxu, který má ale jistě živou vzpomínku na svůj poslední zápas v loňském červenci, kdy ho jednomyslně na body porazil Karlos Vémola, a Němcem Abu Azaitarem (8-2). Ten má s Poláky v aréně bohaté zkušenosti, tady se však střetli stejně silní borci, takže nakonec z toho byla plichta.
V lehké váze Mateusz Gamrot (5-0) porazil Angličana Jeffersona Georga (3-2) jednomyslně na body, v polotěžké váze Tomasz Narkun (8-1) Brazilce Charlese Andradeho (27-18-1), který zde nastupoval po třech prohrách, po Kneebaru v 1. kole za 1:02.
V prvním ze dvou předkol v těžké váze Rafał Błachuta (8-3) porazil Francouze Patricka Valleeho (10-6-1) po Scarfhold Armlock ve 2. kole za 3:15 a konečně v lehké váze Łukasz Chlewicki (11-3-1), vynikající judista, na kterého nerad vzpomíná náš Bohumil Lungrik, když s ním prohrál v roce 2005, zvítězil nad Łukaszem Rajewským (2-0) jednomyslně na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *