MMA: Jižní Amerika představila ženy v boji

Pink-Fight-mma

Pink Fight je první ženskou organizací MMA v Latinské Americe, má již své šampiónky, vysílá se do televizních kanálů, takže o budoucnost má jistě postaráno. Jedinou snad zápornou stránkou je, že zde bojují jen brazilské bojovnice, takže chybí zahraniční konkurence. Třetí turnaj (Pink Fight 3) se konal v sobotu 18. ledna v Ginasio Waldir Pereira v Campos dos Goytacazes v brazilském Rio de Janeiru.


Turnaji předcházely dva zápasy přesunuté sem z turnaje Jungle Fight 64, ovšem šlo o váhy nízké, takže zapadly do rámce ženského turnaje. Max Miller Alves (3-2) vyhrál ve váze do 66 kg nad Paulem Robertem Aquilou (2-4) položením armbarem za 86 vteřin prvního kola. Ve druhém zápase José Carlos da Silva Brito (4-1) ve váze do 57 kg na body zvítězil nad Juniorem Boyou (8-4).
Hlavní událostí ženského turnaje byl boj Aline Seriovou (7-4) ve váze do 57 kg s Elaine Albuquerqueovou (7-3). Zápas nejzkušenějších bojovnic turnaje skončil vítězstvím Seriové na body, i když byla všeobecně považovaná za outsidera.

aline+serio+x+elaine+caverna+1

Ve váze do 52 kil poprvé vyhrála Edilaine Oliveirová (1-1) nad Rayane Abreuovou (0-2) položením zadním nahým sytičem ve 3. kole v čase 0:58. Amanda Lopes Torresová (2-1) porazila ve váze do 57 kg Paulu Baackovou (0-2) položením armbarem také ve 3. kole, 28 vteřin před koncem.
Dayana Silva (5-2) porazila ve váze do 61 kg snadnou „kořist“, daleko méně zkušenou Mayaru Aguiarovou (0-2) KO/TKO děrovačkou v 1. kole za 2:02. Ve stejné váze Hellen Bastosová (2-1) porazila Matias Priscilovu de Souza (2-1) položením armbarem také v 1. kole za 4:46. Ta bude mít šanci na reparát již 5. února na turnaji Peru FC 16 proti Peruánce Crustině Meiové (1-2).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *