MMA: Kongres WMMMA s naší účastí

MMA 09-06 momentka z kongresu

O víkendu od 4. do 5. července se v Amsterodamu konal WMMAA Congres Amsterodam, tedy kongres světové asociace MMA asociace (WMMAA). Českou republiku a ČSMMA zastupovali Michal Hamršmíd a Jan Voborník. Michal Hamršmíd je v současné době kondičním trenérem hokejistů HC Sparta Praha, ale my ho spíše známe jako více-prezidenta ČSMMA a současně i historicky jednoho z nejúspěšnějších českých bojovníků v MMA.

Jana Voborníka známe jako mezinárodního rozhodčího a šéfa komise rozhodčích ČSMMA. Zastoupení zde měli mimo ČR také Itálie, SNS, Monako, Maroko, Ameriky a Asie, celkově to byli představitelé 18 zemí.
První den byl věnován diskusi o několika horkých tématech, které se týkaly stanov, změny pravidel, místa, data a podmínky pro příští hlavní mezinárodní mistrovství pod záštitou WMMAA. Každá země dostala příležitost promluvit o jakékoli záležitosti týkající se fungování WMMAA.
Druhý den se pokračovalo v demokratickém hlasování o různých tématech. Například šlo o volby členů výboru s možností přísnějšího omezení a pro sportovce možnost zúčastnit v WMMAA amatérských soutěží.
Also Joel Bouzou, vice-prezident WMMAA, promluvil několikrát na téma etické chování, o rozdílu mezi morálním a etickým chováním a navrhoval vylepšení pravidel zápasů WMMAA přidáním bodů týkající se etiky a respektu k soupeři.
Hlavní body, o který se hlasovalo, jsou: Úprava stanov, schválen současný WMMAA prezident Vadim Finkelchtein, Fedor Emelianenko jako čestný předseda, Joel Bouzou jako vice-prezident, Alex Engelhardt jako generální tajemník. Ve výkonné radě jsou Anatolij Kim, jako zástupce Asii, Amatto Zaharia (Rumunsko), jako zástupce Evropy, Lorenzo je zahrnut jako zástupce Ameriky (je z Mexika), Dries (z Maroka) jako zástupce Afrika, Dmitry Khristyuk, Světlana Odintsová jako pokladník WMMAA. Dále byli schváleni zástupci za ostatní státy, za ČR Michal Hamršmíd. Další země jen v seznamu, tedy Itálie, Ázerbájdžánu, Rusko, Španělsko, Bělorusko, Ukrajina, Srbsko a Nizozemsko.
Dále bylo rozhodnuto pořádat Mistrovství světa každý rok, a to v listopadu. Dále bylo hlasováno o turnajích přístupných bojovníky z jiných států. Kongres řešil i jiné věci, třeba to, že státy, které budou mít jiná pravidla, nemohou se účastnit turnajů WMMAA a mimo dalších ještě přidání věkových kategorií či přidání nové váhové kategorie v seniorech s platností od 1. 1. 2015. A nakonec pro nás „bonbónek“, v roce 2015 se bude v Praze konat mistrovství světa WMMMA.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *