MMA: Kulturu vystřídaly boje v aréně

CAGE_28

Pátek 28. listopadu 2014 nebyl dnem žádného ze „světových“ turnajů, čekalo se s nimi až na sobotu. Tak zavítáme do Helsinek ve Finsku, kde se konal v Kulturním centru turnaj Cage 28. Finové si sem pozvali řadu zahraničních borců, ale nikoho od nás, že bychom neměli borce jim rovné? Nebudeme to rozebírat, to je asi na jiných povolaných.

Hlavní událostí turnaje byl finský souboj ve veltru mezi Glennem Sparvem (9-3), který v roce 2011 porazil našeho Jana Doskočila a v roce 2012 Pavla Bechtolda, a Johanem Vanttinenem (12-4-1). Favoritem pro nás ze dvou vlastně neznámých borců byl Vanttinen, ale ten nakonec prohrál na body.
Proti domácímu Joni Salovaarovi (14-7), proti kterému měl původně nastoupil Švýcar Ivan Musard (22-8-1), bojoval v pérové váze Španěl Vincente Alamo (3-0). Byl to náhradník, který neměl mít šanci, ale snažil se a byla z toho remíza.
Na druhou stranu Francouz Dagir Imavov (6-1-1) byl favorizován proti zkušenějšímu Finu Juha-Pekka Vainikainenovi (22-9-1), což na konec potvrdil v 1. kole v čase 4:14 s KO/TKO. Obdobně KO/ZKO v 1. kole v čase 3:34 skončil v lehké váze zápas mezi Aleksi Nurminenem (2-1) a poraženým Francouzem Maximem Maucotelem (4-2).
V bantamu se utkali domácí Mika Hamalainen (5-1) a Němec Alexandros Michailidis (5-1), kterého letos na Den dětí porazil náš Ondřej Skalník na turnaji Germany Regional. Nedařilo se mu ani tady a prohrál KO/TKO po Knee injury v 1. kole.
Došlo i na ženy, domácí Suvi Salmimiesová (2-0) si to rozdala s Francouzkou Isabellou Pareovou (1-0), ale narazila kosa na kámen a byla z toho rudá turnajová plichta.
V posledním zápase turnaje se utkali v polotěžké váze místní borci Saku Heikola (2-6) a Edu Cuenca (2-0), který dostal KO/TKO po úderech ve 2. kole v čase 1:49.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *