MMA: Lawler titul obhájil

CI2eZvaUsAA3FRG.0.0

Turnaj UFC 189: Mendes vs. McGregor, který se konal v sobotu 11. července 2015 v MGM Grand Garden Aréně v Las Vegas v Nevadě měl zajímavou předehru. V názvu je v pérové váze souboj mezi Conorem McGregorem (17-2) a Chadem Mendesem (17-2) jako zápas o prozatímního šampióna. Současný šampión José Alda je totiž zraněný, a tak musel zápas s McGregorem odvolat a Mendes nastoupil jako náhradník.

Přestože v turnaji šlo ještě o jeden další titul, ve veltru ho obhajoval Robbieho Lawlera (25-10,UFC 10-4) proti Robbiemu MacDonaldovi (18-2,UFC 9-2), zůstal podle rozhodnutí prezidenta UFC Dana Whita v názvu boj o titul prozatímní.

Možná je to trochu složité, ale na konec šlo o turnaj, pěkné boje a spokojené diváky. A to vše se vydařilo. Mírný favorit McGregor, který se určitě viděl i jako vítěz nad Aldou, se na boj náležitě připravil a ve 2. kole v čase 4:57, tedy tři vteřiny před sirénou, složil KO ranou Mendese. Aldo, třes se!

CI2eZvaUsAA3FRG.0.0

Pro Lawlera to byla první obhajoba titulu, který získal v loňském prosinci po vítězství nad Johnym Hendricksem na body, ale až na druhý pokus. Poprvé totiž jako vyzývatel s Hendricksem vloni v březnu prohrál. Také pro sobotní soupeře to byl již druhý vzájemný souboj, když v listopadu 2013 MacDonald prohrál na body. I přes tuto prohru byl MacDonald favorizován, ale Lawler to nechtěl respektovat. Zápas se protáhl až do 5. kole a v čase 1:00 obdobným způsobem, tedy KO po úderech, vyhrál Lawler a tedy titul po druhé obhájil.

V dalších zápasech bojovalo nejvíc borců z USA, ale nedařilo se jim vždy. Například Islanďan Gunnar Nelson (13-1-1,UFC 4-1) rozdrtil Brandona Thatcheho (11-2,UFC 2-1) v 1. kole za 2:54 Rear-naked choke. To byl také nejkratší zápas turnaje.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *