MMA: Legenda Leben odchází

Chris-Leben

Nový rok začal, ale znamená konec kariéry legendy UFC Chrise Lebena (22-11). Ten totiž 20. ledna 2014 oznámil, že věší své rukavice na hřebíček a odchází z Mixed Martial Arts. Legendou se stal tím, že byl dosud služebně nejstarším bojovníkem, v UFC je od roku 2005 a má celkové skóre 12-10.

Leben má nyní 33 roků a shodou okolností i tolik zápasů na profi scéně. Nikdy se nedostal na úplné výsluní, snad jen tehdy, když se v roce 2004 stal šampiónem střední váhy v WEC. V UFC bojoval jednou o titul, ale v květnu 2006 ho na cestě za možností stát se vyzyvatelem zastavil Anderson Silva, který pak titul vybojoval a dokázal ho obhajovat až do loňského roku. Jinak Leben se spíše proslavoval prohřešky v chování pod vlivem alkoholu, ale také měl problémy s drogami, když byl dvakrát pozitivně testován.
Poslední Lebenův vyhraný zápas diváci mohli vidět v roce 2011, když porazil Wanderleie Silvu na UFC 132 pomocí KO za pouhých 27 vteřin, což byl jeho nejkratší vyhraný zápas v kariéře. Mimochodem nejkratší prohraný trval 49 vteřin, právě s pozdějším šampiónem Andersonem Silvou. Jinak od té doby nastoupil 4 x a vždy prohrál, naposledy na UFC 168, kde se již ani nedostal do hlavního programu.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *