MMA: Malé zamyšlení nad českým žebříčkem MMA

7_9731412445076cd5fd4704

Hodnotit bojovníky v MMA v nějakém širším měřítku není jednoduché. Je to vždy souboj dvojic, takže z větší skupiny se jen těžko určí ten momentálně nejlepší. Obdobné řešení je i v dalších sportech, třeba asi nejslavnější je tenis. Tam se ale hrají turnaje stále, každý týden může jednotlivec bojovat o své kladné body. Frekvence turnajů v ČR je ale řídká, například turnaje CGF se konají po několika měsících.

V současné době je v žebříčcích 92 jmen, nejméně v muší váze – 3, nejvíce ve velteru – 21. Dostat se do žebříčku znamená dostat se na stránky sherdogu, takže zápasit v nejlepších turnajích a samozřejmě vítězit.
Probereme si dnes část váhových kategorií. Začneme u muší váhy, tedy do 56,7 kg, což je 125 liber. Tady je na 1. místě Michal Hamršmíd (22-10), který se ovšem s dalšími borci neutkal, ale za počet vyhraných zápasů si jistě nejvyšší post zaslouží. Jedinou chybou je, že od prosince 2012 již nezápasí. Na 2. místě je Artur Jevsejčík (7-5) a následuje jeho oddílový druh Martin Jaroš (2-2), který však své dva poslední zápasy prohrál. Ale ani tito dva borci se spolu ještě neutkali.
Bantamová váha, kde je celkem 7 borců, má na 1. místě Mariána Kotláře (9-2), na 2. Filip Macek (10-7-1), 3. Ondřej Skalník (5-3), 4. Tomáš Kozma (2-1) a na 5. Ondřej Moravec (2-0). Kotlář porazil v roce 2012 Skalníka, Macek vloni Kozmu a v roce 2011 Skalníka, další se již mezi sebou neutkali.
Pérová váha má 12 účastníků, na 1. místě je Matěj Kuzník (8-0, am.1-1), který v profisféře zatím nepoznal porážku, na druhou stranu proti němu nestáli vysloveně favoriti, žádný věhlasný bojovník, neutkal se ani s jiným jménem v tabulce. Na 2. místě je Michal Lebduška (4-0), který z žebříčku porazil pouze posledního 12. Tomáše Masojídka. Ani 3. Pavel Svoboda (10-3) nemá žádné utkání s bojovníky z žebříčku, ve svých vítězstvích byla také jasným favoritem, ale se zkušenějšími zahraničními bojovníky prohrál. Na 4. místě je Martin Melich (5-1), když jeho soupeři byli většinou „ucha“ a nakonec prohrál s Polákem Polkem, který před tím ve svém jediném zápase prohrál. 5. místo patří Janu Maršálkovi (4-5), který z žebříčku porazil jedině Masojídka, který má za největší úspěch vítězství nad Germanem Izaguevem (4-2), ovšem bylo to v roce 2009.
Když si člověk udělá trochu přehled, zjistí, že do MMA vstupuje mnoho nadšenců, na kterých pak ti trochu lepší sbírají body. Jak z toho, to by se měli zamyslet lidé z vedení. Stačí se ale podívat na jejich stránky (csmma.sz) a vidíme, jak pracují třeba při prezentací výsledků.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *