MMA: Měl z toho být boj o titul?

UFC150_Weighins_44

Po sobotním UFC Fight Night: Edgar vs. Faber v aréně Mall of Asia v Pasay City na Filipínách se vítěz hlavního boje turnaje Frankie Edgar (19-4-1,UFC 13-4-1) vyjádřil, že věří, že mu Dan White dluží boj o titul.


Frankie_EdgarJeho rozhodnutí se opírá o dominantní vítězství v pérové váze nad Uriášem Faberem v jejich manilském super-boji. Ostatně Edgar již jednou titul šampióna UFC měl, a to ve střední váze v roce 2010, když porazil BJ Penna. Ztratil ho až ve čtvrté obhajobě proti Bensonu Hendersonovi. Pak přestoupil do pérové váhy a mimo prvního zápasu s José Aldou vše vyhrál.
Frankie Edgar zdůraznil nároky Jose Aldy, ale stále se vracel ke svému vítězstvím a mluvil o jeho velké úctě k Faberovi a chválil jeho technickou zdatnost během zápasu.
„Chtěla jsem jít na veřejnost a učinit prohlášení,“ řekl a dodal, že Uriáš byl stejně tvrdý jako peklo. „Podíval jsem se na něho, když jsem se poprvé proti němu postavil, byl to chlap, kterým by všichni chtěli být. Byla to čest s ním bojovat, je to legenda tohoto sportu. Nás v lehčích vahách je pro nás vzorem.“
Edgar je teď asi právoplatným uchazečem č. 1 v boji o titul s Aldou, spíše než Conor McGregor. Ten totiž Aldu vyzve podle plánu již 11. července 2015 na UFC 189. Ale po tomto Edgarově čtvrtém vítězství v řadě Edgar trvá na tom, že Dan White teď dluží další možnost boje o titul šampióna právě jemu.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *