MMA: Mezinárodní utkání s velkým otazníkem

ROAD-FC-WEIGH-IN-390x280

Mezistátních utkání v MMA se koná jen málo. Tento sport v tom nemá tak velkou tradici jako jiná sportovní odvětví. Proto také většinou z turnaje je fraška, kde si mnozí lepší jen skóre nebo úplně poprvé vystupují na profi scénu. Jedno z velkých mezinárodních utkání se mělo konat tuto neděli pod názvem Road FC Korea 3: Korea vs. Brazil v Grand Hilton Seoul Convention Center v jihokorejském Soulu.

Ale tradice je tradice, přes některá velká jména zúčastněných, se konala jen estráda. Hlavní událostí turnaje byl boj ve smluvní váze do 74 kg mezi domácím A Sol Kwonem  (18-8) a Brazilcem Giovanim Dinizem (21-7). Oba podle počtu zápasů velmi zkušení borci se do sebe pustili s velkou vervou, ale štěstí stálo na domácí straně, když Kwon nasadil soupeři Rear Naked Choke ve 2. kole v čase 2:47.
I další dva boje odpovídající názvu turnaje svedly proti sobě zkušené borce, Thiaga Silvu (5-2) a Jae Hoona Moona (5-5). Zde se boj v bantamové váze protáhl až do 3. kola, když Brazilec nasadil Arm-Triangle Choke v čase 1:03. Další Brazilec Bruno Miranda (5-1) vyhrál i zápas v lehké váze proti Won Gi Kimovi (1-4-1), a to KO/TKO po úderech ve 2. kole za 1:20. Brazílie tak vyhrála nakonec v tomto miniduelu 2:1.

hamOoO1213101
Další zápasy již patřily do klasického skládání turnajů, aby zaujaly diváky. V ženském souboji v atomové váze místní Seo Hee Hamová (12-5) zvítězila nad Američankou Shinou VanHooseovu (3-2) na body. Japonec Ryohei Tsujikawa (8-1-3) porazil místního Yong Suka Koa  (2-3) po armbaru v 1. kole za 4:43.
V dalších soubojích se již představovali místní bojovníci, z nichž větší zkušenosti měli v pérové váze jen Hyung Suk Lee (9-6) a Byung Ok Cho (3-1), když prvně jmenovaný vyhrál v 1. kole po Rear Naked Choke.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *