MMA: Michal Merkulov v Łódźi

thunderstorm_2

Jak již bylo mnohokrát řečeno, aktivita našich bojovníků za hranicemi ČR je velmi malá. Zkušenosti se přece nezískají tím, že se k nám v turnaj pozve pár nevýznamných borců ze zahraničí, ale aktivní činností, tedy hlavně výjezdy na turnaje do jiných států.

Nejde jen o vlastní bojové zkušenosti, ale i seznámení se s jiným prostředím, kvalitou zázemí a podobně. Na polském turnaji Thunderstorm 2, který se konal v hale Expo v Łódźi, jsme měli jen jedno zastoupení, novoborského Michala Merkulova (3-4). Ten zápasí ve velterové váze a je na našem žebříčku na 37. místě, ale jinak se mu v poslední době moc nedaří. Po dvou vyhraných prvních zápasech v MMA od roku 2007 pak třikrát prohrál a vlastně ukončil a v roce 2010 svou kariéru.

V roce 2015 se opět objevil na CGF Challenge, ale prohrál s Davidem Ziopulosem (2-3), pak na Fusion One v květnu porazil za pouhých 18 vteřin nováčka v MMA Ondřeje Starého, a nyní se objevil v Polsku. Tady se dostal do hlavního zápasu, protože i přes nepříznivé skóre patřil k nejzkušenějším bojovníkům na turnaji, a ve smluvní váze do 80 kg se proti němu postavil Łukasz Kopera (4-2). Ten je na 61. místě polského žebříčku ve veltrové váze, ale je v něm 258 borců, u nás jen 61, a proto byl také favoritem. Zápas pak skončil již ve 2. kole v čase 2:05, kdy po KO po úderech zvítězil domácí Kopera.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *