MMA: Místo deváté obhajoby jen prozatimní titul

MMA 24-04a Jon Jones

Organizace UFC chtěla svůj dubnový turnaj UFC 197 uspořádat ve státě New Yorku, kde měl konečně přestat platit zákaz turnajů MMA. Bohužel nestalo se tak, a proto se turnaj konal v sobotu 23. dubna 2016 v Las Vegas v Nevadě. Hlavní událostí byly dva titulové boje, v muší a polotěžké váze.

Jon Jones (21-1,UFC 15-1) byl šampiónem UFC v polotěžké váze od března 2011 a úspěšně ho obhajoval již osmkrát. Jenže nastala trochu nepřehledná věc, když Daniel Cormier vyhrál boj o vyzývatele a měl teď bojovat s Jonesem o titul. Jones byl však zatčen za neplnění podmínek staršího trestu, a byl následně zbaven titulu. Cormier se poté zranil, takže o titul bojovat nemohl, nahradil ho proto Haiťan Ovince Saint Preux (19-7,UFC 7-2). Důsledkem toho se mohlo bojovat pouze o prozatimní titul. Takže to byl boj o prestiž a dobré jméno, hlavně ze strany Jonese, který byl také jasným favoritem. A stalo se, vyhrál na body.

Druhý titul v muší váze patřil Demetriovi Johnsonovi (23-2-1,UFC 11-1-1), který obhajoval již po osmé, a vyzývatelem byl Henry Cejudo (10-0,UFC 4-0). Také zde se odborníci a veřejnost nemýlili, favorit obhájil, a bylo to TKO po knee and punches již v 1. kole v čase 2:49.

Z desítky dalších zápasů skončilo sedm vítězstvím na body, druhý nejkratší zápas vyhrál v těžké váze Walt Harris (7-4,UFC 0-2) nad Codym Eastem (11-1) v čase 4:18 KO po úderu.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *