MMA: Na chladném severu bylo horko

kuva

Finský turnaj Fight Night 11 organizace Lappeenranta Mixed Martial Arts, který se konal v sobotu 20. září v Kuopijské sportovní hale, představil několik známějších mostních borců i některé zahraniční hosty, ale ti zrovna nezářili.

Hlavní událostí byl souboj v bantamu mezi Finem Jaakko Vayrynenem (7-5) a černým Švédem Martinem Foudou (4-3-1), který se teď dvakrát představil i v Polsku (1-1), kde jeho výhra byla ale nad nováčkem Mariuszem Cieślińským, takže spíše šlo o vítězství z povinnosti. I když tady byl na severu v zápase mírným favoritem, nedařilo se mu a prohrál s Finem po Heel Hook již v 1. kole za 2:45.
V zápase dvou zkušených Finů v lehké váze vyhrál Tommi Marttinen (7-1) nad Jerrym Kvarnstromem (11-5) po Triangle Choke opět v 1. kole za 2:23, přestože Kvarnstrom byl zcela jasným favoritem.
Domácí Mikko Ahmala (2-2) se utkal ve velteru s Francouzem Yacinem Dajim (5-5), který poprvé vyjel za hranice své vlasti. Fin, i přes menší zkušenosti, byl tipován za vítěze a je pravda, že mu domácí půda svědčila a Francouze vyprovodil Guillotinou Choke na pouhých 20 vteřin 1. kola zápasu.
Z dalších zápasů ještě vybíráme ženský zápas v muší váze, kdy obdobně domácí méně zkušená Suvi Salmimiesová (1-0) za podpory místních fandů porazila Němku Tanju Hoffmannovou (2-3) KO/TKO po úderu, ale až ve 2. kole v čase 4:21.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *