MMA: Na co hvězda UFC nemá nárok

jon-jones-ufc-182

Až komická situace je s Jony Jonesem (21-1,UFC 15-1), šampiónem UFC v polotěžké váze od roku 2011, kdy se stal nejmladším šampiónem v UFC, s osmi úspěšnými obhajobami. Jon neustále pokukuje po jiu-jitsu, kde má jen bílý pás. Jeho snahou je dostat se výš, jenže jeho trenér Greg Jackson ho odmítá v tomto směru podpořit, protože je hvězdou v UFC.


jon-jones-ufc-182Určitě se předpokládá, že jeho znalosti jiu-jitsu jsou na víc, než je stále jen bílý pás, který dostal od Roberta Tusse. Také se předpokládá, že takový dominantní bojovník a šampión by se k černému pásu probojoval daleko rychleji než začínající bojovník. Jenže to vše je pro Jonese zatím uzavřené.
Jak Tussa nedávno informoval, že by Jones by musel opustit klec, aby získal alespoň modrý pás, bude totiž muset bojovat na podložce.
Dále k tomu Tussa dodal: „Předtím, než cokoliv jiného, se potřebuje naučit principy jiu-jitsu, pochopit jeho pravidla, jeho filozofii, a to chce nějaký čas. Nemůže dostat jen tak pás, protože je Jon Jones. Když dostal bílý pás, řekl jsem mu, Jony, tady máš bílý pás, i když si nikdy trénoval jiu-jitsu. Jsi dobrý jako čert, tvoje chytání do gilotiny je na černý pás, ale to neznamená, že ho získáš. Takže to chce se dát do práce. To je jediný způsob, jak Jonyho donutit, aby s jiu-jitsu začal a získal o něm vědomosti, stejně jak to dělají všichni moji studenti. Nemyslím si, že by bylo správné, když mí studenti pracují jeden nebo dva roky, aby získali modrý pás, že by ho Jon dostal jen proto, že je to hvězda UFC…“
Jon doufá, že když se mu podaří opět obhájit titul v boji s Anthony Johnsonem na turnaji UFC 187, který se koná 23. května 2015 v Las Vegas v Nevadě, že tím dokáže svému trenérovi, že si zaslouží vstoupit i do světa v jiu-jitsu.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *