MMA: Nejzamotanější turnaj UFC (1)

20120509071602_IMG_9549

Turnaj UFC 177: Dillashaw vs. Soto se měla konat v sobotu 30. srpna 2014 v MGM Grand Garden Areně v Las Vegas v americké Nevadě, ale byla přesunut do Sleep Train Areny v Sacramentu v Kalifornii. Nejen to, změnila se i hlavní událost, kterou měl být titulová zápas v polotěžké váze mezi aktuálním šampiónem Jonem Jonesem a vyzývatelem Alexandrem Gustafssonem.

Final_UFC_177_event_posterJejich zápas byl přesunut do Las Vegas na UFC 178 za měsíc. Ale i dalších změn bylo požehnaně, určilo se třeba, že se tedy bude bojovat o bantamový titul kde mezi aktuálním mistrem TJ Dillashawem, který se utká s bývalým mistrem Renanem Baraem. Takže to měla být odveta z UFC 173 a současně to bylo dáno i do titulu akce. Jenže Barao se ocitnul v nemocnici, protože nezvládl pokus o snižování hmotnosti. Dillashawovi se tedy určil za soupeře UFC nováček Joe Soto a toho původní soupeř Anthony Birchak zápasit nebude.
Protože byl zrušen turnaj UFC 176, byly některé zápasy přesunuté na toto UFC 177, konkrétně šlo o boje mezi Dannym Castillem a Tonym Fergusonem, Lorenzem Larkinem a Derekem Brunsonem a mezi Bethem Correiou a Shaynem Baszlerem.
Byly i další změny a bylo jich tolik, že nakonec bylo na programu pouze osm zápasu, což je s UFC 72 v roce 2007 minimalistický rekord.
Ale nyní k zápasům. V bantamové váze T. J. Dillashaw (10-2), který je šampiónem jen od května, dostal za soupeře nováčka v UFC Joa Sota (15-2), což je tedy nebývalé, že by novic hned bojoval o titul, i když Soto již o titul šampiónem v pérové váze bojoval v Bellatoru. Navíc si ještě vybojoval titul vyzývatele v organizaci Tachi Palace Fights, ale neměl možnost konečného boje, protože podepsal smlouvu s UFC.
Soto nakonec nezískal titul v Bellatoru, kdy prohrál v roce 2010 s Joem Warrenem po KO, tak ho nezískal v nečekaném finále ani tady, skončil KO/TKO po Head Kick and Punches ve 2. kole v čase 2:20. Za tento výkon dostal navíc Dillashaw prémii 50 tisíc dolarů.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *