MMA: Odveta po sedmi letech se vydařila

images

Další z vrcholných turnajů MMA pod názvem UFC Fight Night 32: Belfort vs. Henderson 2 se konal v sobotu 9. listopadu 2013 v Goianské Aréně v Brazílii. Již podle názvu bylo jasné, co je hlavní událostí. Belfort a Henderson se již jednou utkali, a to v roce 2006, kdy zápas skončil vítězstvím na body pro Hendersona.

Brazilec Vitor Belfort (23-10) je zajímavý tím, že jeho již druhý profesionální zápas byl v roce 2007 v UFC, a to dokonce jako dvojzápas v těžké váze, pak přešel do polotěžké váhy, ve které v roce 2004 získal první titul šampióna, který následně ztratil. Později přešel do střední váhy, dnes ale bojoval opět ve váze polotěžké.

Američan Dan Henderson (29-10) vstoupil do UFC již ve svém třetím a zápase ve střední váze a také hned jako dvojzápas. Druhý vstup do UFC v roce 2007 se mu již tak nevyvedl a ani poslední třetí v roce 2011. To porazil Mauricia Rua, ale pak přišly dvě porážky, takže to měl být dnešní zápas, který měl šňůru jho porážek zastavit. Ale řekněme rovnou, že nezastavil, zápas trvala pouhých 77 vteřin, kdy dostal Henderson KO kopem do hlavy.

cezar-mutante-ferreira-daniel-sarafian-ufc-fight-night-32-weigh-in
Brazilec Cezar Ferreira (6-2) se ve střední váze utkal s Braziloameričanem Danielem Sarafianem v brazilském finále střední váhy a porazil ho na body. Další zápas v polotěžké váze v hlavním programu postavil proti sobě Rafaela Cavalcanteho (11-4) a Chorvata Igora Pokrajace (25-10), který například v roce 2007 porazil našeho Ladislava Žáka, tady prohrál za pouhých 78 vteřin po úderech koleny. Američan Brandon Thatch (10-1) ve velteru porazil Brazilce Paula Thiaga (15-5) také v 1. kole, v čase 2:10 položením údery koleny.
Další velterový zápas hlavního programu obstarali Američan Ryan LaFlare (8-0) a Argentinec Santiago Ponzinibbio (18-1), skončilo to na body pro LaFlareho.

Poslední zápas hlavního programu byl v pérové váza, utkali se Američan Jeremy Stephens (21-9) a Brazilec Rony Jason (13-3). Již to tady bylo, zápas skončil kopem do hlavy a Jasonovým KO za pouhých 40 vteřin.
Z pěti předzápasů, kde se představili také zkušení borci, se v dobrém světle ukázal Rus Omari Akhmedov (12-0), který si ve střední váze poradil s Brazilcem Thiagem  Perpetuem, a to již v 1. kole v čase 3:31 KO úderem.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *