MMA: Okénko do brazilského MMA

mma

Takřka denně se někde ve světě konají turnaje MMA, zejména v Jižní a Severní Americe se dá jezdit od jednoho k druhému. Dnes bychom se chtěl zmínit o NCF – Nitrix Champion Fight 15, který se konal 10. srpna 2013 v Cau Hansen Events Center v Joinville v brazilské Santa Catarině.

Brazílie má velikou základnu bojovníků v MMA, kteří se rekrutují třeba z jiných bojových sportů, takže většina turnajů má vysokou úroveň. Dá se říci, že je pak škoda, že neexistuje nějaká zastřešující organizace, která by mohla poměřit kvalitu jednotlivých lig v jednotlivých státech či světadílech.
Hlavním zápasem NCF 15 byl vybrán boj v polotěžké váze mezi Vitorem Miandou (8-3) a Joaem Paulem Perierou (8-5). Miranda je známý bojovník v kickboxu, má za sebou 24 vítězství a jen 7 porážek. Přesto on a ani Periera „nevytáhli“ s MMA paty z Brazílie, boj byl ale krátký, v 38. vteřině poslal TKO Miranda soupeře k zemi. Vyrovnaný boj přinesl i ženský souboj ve slaměné váze mezi Kinberly Tanaky Novaesovou (6-2) a Jessicou Suelenovou (0-2). Ta se svými mnohem menšími zkušenostmi byla Tanace důstojnou soupeřkou, když s ní vydržela dvě kola, po kterých ale odstoupila z boje.

nivel1_JD5QD7AM
Souboj v lehké váze mezi sebou svedli Natan Schulte (5-2) a Daniel Hoffman (1-1), boj trval 1:15 a Schule ležel po gilotině na zemi. Dosud neporažený Anderson Goncalves (3-0) si i tentokrát ve veltru poradil s debutantem v MMA Alessandrem Magraou, ve 2. kole v čase 2:23 vyhrál TKO. Marcel Adur (1-0) v muší váze měl za soupeře Erica Guimarease (1-1), ve 2. kole mu dal TKO v čase 1:49. Další „neporaženec“ Peter Montibeller (3-0) dostal za soupeře Alessandra Cordeira (5-3) v bantamové váze, ale i když zkušenosti byly na straně Cordeira, ve 2. kole dostal TKO na 22. vteřině.
Další bantamový bojovník, zkušený Ivonei Pridonik (6-4), se dostal do souboje s dibutantem Fernadem Felipem, ovšem ten mu vážným soupeřem nebyl, za 2:17 ležel z 1. kole na zemi. V dalších zápasech Diego Barbosa (1-0) na body porazil debutanta v profi MMA Igora Soarese a Luiz Andre Arcanjo Siqueira (2-0) položil za 2:44 Rafaela Baraku (3-1).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *