MMA: Okénko do chorvatského MMA

FFC 15 - B1 FINAL

Chorvatské MMA není u nás vlastně známé. Na druhou stranu musíme ocenit, že si na své turnaje zvou kvalitní zahraniční borce, možná by to mohlo být pro někoho nápověda. V pátek 21. listopadu se konal v chorvatském Poreči ve sportovní hale Žatika zajímavý turnaj se jménem Final Fight Championship 15.

Hlavní událostí měl být souboj ve střední váze Poláka  Macieje Browarského (11-6) a Itala Alessie Sakarovy (15-11-1), který nyní opustil organizace UFC, kde působil od roku 2005 se skórem 6-8-1. Zápas však byl přesunut na jiný termín. Tahákem tu měl být titulový zápas v lehké váze místního Matěje Truhana (8-3) a Maďara Viktora Halmii (15-7), kterého můžeme pamatovat i u nás, když v roce 2011 na GCF 7 porazil Josefa Krále. Viktor Halmi  nebyl při předzápasovém tipování naprostou většinou považován za favorita,  přesto dokázal zvítězit nad Truhanem KO/TKO po úderech ve 3. kole a získal tak titul šampióna.
Zato  jasný favorit Filip Pejić (8-1) v pérové váze nedal Argentinci Franciscu Albano Barriovi (5-0), který již druhý rok, resp. dva zápasy vybojoval úspěšně, působí v Chorvatsku, žádnou šanci a vyhrál KO/TKO po úderu již v 1. kole. V dalším zápase v polotěžké váze Němec Nicolai Salchov (4-0) byl oproti Matěji Batinićovi (14-1) úplným outsiderem, tady si asi ti, co vsadili na jasnou výhru, trhali vlasy, protože Salchov dokázal vyhrát jasným KO/TKO po úderech opět již v 1. kole.
U nás jednou již bojující Rakušan Ruben Wolf  (8-6), který ve svém třetím zápase kariéry prohrál na Czech Republic Regional v roce 2011 s našim Lubošem Vrňatou, pro kterého to tehdy byla první výhra v kariéře, se zde utkal v těžké váze s Ivem Skopljakem (6-2) z Bosny a Hercegoviny. Wolfovi se dávaly šance tak 1:2, ale i když nebyl favorizován, porazil místního borce po Neck Crank v 2. kole.
Snadnou kořistí měl být pro Ivana Gluhaka (11-6) ve veltru Bulhar Vladislav Kanchev  (4-0-1), ovšem došlo k vcelku méně časté situaci, že zápas skončil remízou. A konečně v lehké váze Srb Slobodan Maksimović (8-4) porazil na body Patricka Pereše (8-6), kterému se nedaří a je to jeho již čtvrtá porážka v řadě.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *